Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az akadályoktól sem siklik ki Isten terve

2019. június 16. 03:00 - magyarosijulia

Ne félj, Pál, te biztosan kihallgatásra kerülsz Cézár elé! Sőt, Isten, az Ő jóságában, biztonságot adományozott mindazoknak, akik veled vannak a hajón." (ApCsel 27,24 NLT fordítás)

Sokszor a csapások, amiket elszenvedünk, saját tetteink vagy döntéseink következményei. Elkövettél egy hibát. Olyasmit tettél, ami megbántott egy másik embert. Engedetlen voltál Istennel szemben. 

Aztán pedig szembe kell nézz emiatt egy következmény-viharral.

Azonban, gyakran, a viharok, amelyekbe belesodródunk, nem azért vannak, mert mi tettünk valamit. Időnként mások hibás döntései vagy éppen bűnei miatt szenvedünk.

Az ApCsel 27.-ben drámai példát látunk arra, hogyan szenvedhetünk el sorscsapást mások ostoba döntései miatt.  Pált igazságtalanul vádoltak olyan bűnökkel, amelyeket nem követett el. Mivel római polgár volt, joga volt a császártól kihallgatást kérni.

A Róma felé haladó börtönhajón Pál figyelmeztette a többieket, hogy ha elindulnak, akkor katasztrófába kerülnek. De senki sem hallgatott rá, és igencsak rövid idő alatt, hatalmas viharba kerültek.

Ez nem jelentette azonban azt, hogy a vihar megváltoztatta volna Isten célját Pállal – és ugyanígy, egy vihar a te életedben sem akadályozza Isten célját veled!

Isten célja életedre vonatkozóan sokkal nagyobb, mint bármilyen akadály amivel valaha is találkozni fogsz. Egy angyal ezt mondta Pálnak az ApCsel 27,24-ben: „Ne félj, Pál, te biztosan kihallgatásra kerülsz Cézár elé! Sőt, Isten, az Ő jóságában, biztonságot adományozott mindazoknak, akik veled vannak a hajón." (NLT fordítás).

A hátráltatások és akadályok ellenére, az angyal elmondta Pálnak, hogy egy nap a császár elé fog állni és elmondhatja bizonyságtételét. Isten célját nem lehetett meghiúsítani.

Istennek nincs szüksége B tervekre a te életedben sem. Ha akadályokba ütközöl, – függetlenül attól, hogy ez saját hibád, vagy mások hibája -, nem jelenti azt, hogy Isten nem tudná befejezni életedben elkezdett munkáját. Amikor beüt egy katasztrófa, Isten azt is beilleszti terveibe.

Amikor valaki más döntései feje tetejére állítják életed, Isten felhasználja azokat az Ő dicsőségére. Amikor valaki más hibája nehéz helyzetbe sodor, Isten továbbra is munkálkodik!

Amikor úgy érzed, hogy mindent elveszítettél, Isten megteszi a hihetetlent, azért, hogy te is megtedd a lehetetlent!

Nem tudod kisiklatni Isten célját! Senki más sem tudja!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen példák vannak saját életedben, amikor valaki más sodort bajba téged?
  • Mit tapasztaltál eddig, Istent hogyan dolgozik életedre vonatkozó céljain, amikor életedben viharok zajlanak?
  • Miért nehéz olykor felismerni Isten munkáját a nehéz időkben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása