Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Félelmeid ellenére lépj ki hitben!

2019. július 02. 03:00 - Anika Enikő

„Most pedig, Urunk, tekints az ő fenyegetéseikre, és add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék igédet" (ApCsel 4,29).

 

Képtalálat a következőre: „fear”

 

Mindannyiunknak vannak félelmei, azonban túl gyakran hagyjuk, hogy ezek uralkodjanak az életünk fölött, és megakadályozzanak bennünket abban, hogy kiálljunk amellett, amire Isten hív.

Ahogy Dániel is az oroszlánok ketrecében, mi is szembesülünk emberekkel és helyzetekkel, amelyek megrémítenek, és visszatartanak bennünket attól, hogy Krisztus mellett tanúskodjunk. A döntés azonban a miénk: engedünk a félelmeinknek, vagy kiállunk Istenért?

Ha le akarod győzni a félelmeidet, amelyek lehúznak, akkor meg kell értened, milyen előnyökkel jár az, ha kiállunk amellett, amit Isten szeretne!

A legfontosabb az, hogy tudd a következőt: azzal, hogy Isten akaratát teszed, győzöl az életedben lévő félelem fölött.

A félelem csak egyre nagyobb lesz. Minden egyes alkalommal, amikor beadod a derekad a félelemnek, az egyre intenzívebbé válik.

A félelem mindig növekszik, amikor nem azt teszed, amire Isten hív, és a végén sarokba szorítva érzed magad.

Akkor mit kell tenned?

Kövesd a korai keresztények példáját! Természetesen nem mi vagyunk az első keresztények, akiknek félelmekkel kell szembenézniük. A korai keresztényeknek is sokféle üldöztetésben volt részük. Az Apostolok cselekedeteiről írt könyv egy kis betekintést ad számunkra abba, hogy ők hogyan álltak ellen ezeknek a félelmeknek. Amikor az ApCsel 4-ben Péter és János bátran hirdették Jézust, heves ellenállásba ütköztek.

És ekkor így imádkoztak: „Most pedig, Urunk, tekints az ő fenyegetéseikre, és add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék igédet!" (ApCsel 4,29).

A válasz a félelemre tehát nem az, hogy meghátrálsz, hanem az, hogy bátran mész előre a félelmed ellenére is, és bátran szembeszállsz azzal. A félelem nem emberi logika alapján működik, és az egyetlen esély arra, hogy megszabadulj a félelemtől az, hogy szembenézel vele, és bízol Istenben.

Soha ne feledd el a következőt: Isten nem fogja kettéválasztani a vizet mindaddig, amíg te meg nem teszed az első lépést (nézd meg a 2Kir 2,8-ban, mit tett Isten Illés és Elizeus életében). Te lépsz egyet hitből, és aztán Isten megmutatja neked az utat. De ez csak akkor lesz így, ha nem hagyod, hogy a félelem uralkodjon rajtad.

Lépj ki hitből, és figyeld: a félelem darabjaira hullik, ahogy Isten vezeti lépteidet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
 
  • Tapasztaltad már, hogy amikor átadtad magad a félelemnek, az egyre inkább növekedett?
  • Tapasztaltad már, hogy amikor bátran kiálltál Isten mellett, akkor csökkent a félelem?
  • A mindennapi életedben melyek azon a félelmek, amelyeket a  legnehezebb számodra legyőzni? Miért? Hogyan tudnád átadni ezeket a félelmeidet Istennek?
 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.25.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása