Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A gyengeség jó dolog is lehet

2019. július 06. 03:00 - FAmelita

„Boldog az az ember, akinek te vagy ereje, aki a te utaidra gondol” (Zsolt 84,5).

Elfáradtál? Talán gőzzel mentél. Sokat vagy fáradt. A nap végén megviselt vagy, és már semmi energiád nincs. Ennek az oka pedig igen egyszerű: emberi lény vagy.

Az erőd korlátozott. De Isten ereje korlátlan. Az erőd véget ér. De Isten ereje végtelen. Az erőd kimeríthető, ezért vagy kimerült. De Isten ereje kimeríthetetlen. Istennek soha sem fogy el az energiája, és soha sem lesz fáradt.

A Zsoltárok 84,5 így mondja: „Boldog az az ember, akinek te vagy ereje, aki a te utaidra gondol”. Akarod Isten áldását az életedre? Ez esetben függened kell az ő erejétől.

A 19.század egyik leghíresebb keresztényét Hudson Taylornak hívták. Kínában volt misszionárius, szellemi óriás volt, és briliáns férfi. Idős korára elvesztette az egészségét, és legyengült. Egy barátjának így írt levelében: „Nem tudok tovább dolgozni ilyen gyengén. Olyan nagyon gyenge vagyok, hogy tanulni sem tudok tovább. Se Bibliát olvasni, se imádkozni nem tudok tovább. Csak feküdni tudok bizalommal Isten ölelő karjaiban, mint egy kis gyermek.”

Az életednek egy pontján talán olyan gyenge vagy, hogy nem tudsz Bibliát olvasni, imádkozni, Biblia tanulmányozásra menni, dolgozni, vagy egyáltalán bármit is csinálni. Mit csinálsz ilyenkor? Csak pihenj meg az Úr karjai közt, mint egy kisgyermek, és bízz benne!

A gyengeség lehet egy jó dolog az életedben, ha az ahhoz vezet, hogy Istentől függj miatta. A 2Korinthus 12,8–10-ben Pál azt mondja: „Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: »Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.« Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.”

Ezért paradoxon függeni Istentől, mert minél gyengébb vagy, annál jobban függsz tőle. Minél jobban függsz tőle, annál erősebb leszel. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Miért nehéz elfogadni és megmutatni a gyengeségeinket?
  • Hogyan tartja fent a kultúránk azt az ideológiát, hogy nekünk mindig erősnek kell lennünk?
  • Mit jelent Isten erejétől függeni? Hogyan nézhet ez ki az életünkben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása