Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem számít, hogy mit tettél, megmenekülhetsz

2019. július 17. 03:00 - FAmelita

„Ha tehát kimondod és elismered, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor megmenekülsz. Mert a szívünkkel hisszük, hogy Isten számára elfogadhatóvá lettünk, és a szánkkal mondjuk el másoknak, amit hiszünk, hogy megmeneküljünk” (Róm 10,9–10 NLT fordítás).

A Róma 1,17 azt mondja: „Az örömhír mutatja meg, hogyan teszi Isten a maga számára elfogadhatóvá az embert" (NCV fordítás).

Hogy hogyan rendezte Isten a kapcsolatot velünk? Ez maga az evangélium, és három pontból épül fel.

Először, mi nem tudunk magunktól megigazulni.

A menny egy tökéletes hely, ahol nincs bűn, szomorúság, gonoszság vagy igazságtalanság. De van egy probléma: mi tökéletlenek vagyunk, és Isten nem engedhet be bűnös embereket a mennybe, mert akkor az is bűnös hellyé válna.

A Róma 3,20-ban ez áll: „Mert senki sem képes arra, hogy a törvény parancsainak teljesítésével Isten számára elfogadhatóvá legyen. Hiszen a törvény csak rávilágít a bűneinkre, hogy világosan meglássuk, és felismerjük azokat” (NLT fordítás).

Csak azok az emberek gondolják, hogy meg tudják tartani Isten törvényeit, akik nem ismerik azokat, mert Isten törvényei tökéletesek, közülünk pedig senki sem az. Nem tudunk magunktól azzá válni. Ezért Istennek szüksége volt egy tervre.

Másodszor, Isten elküldte Jézust, hogy kifizesse a bűneink árát, hogy mi igaznak neveztessünk.

Amikor megszeged az emberek törvényét, akkor ki kell  fizetned a bírságot az embereknek. Ha Isten törvényét szeged meg, Istennek kell fizetned, ami az örökkévalóságot jelenti a pokolban. Valakinek meg kell fizetnie az összes olyan dologért, amivel megbántottál másokat, magadat és Istent. De Istennek volt egy terve: – „Elküldöm a fiamat, hogy kifizesse a büntetést. Ő átveszi a helyedet, így neked nem kell a pokolba menned. Velem maradhatsz örökké!”

Érted már, hogy miért hívják az evangéliumot jó hírnek? Azt jelenti, hogy a kereszten Jézus Krisztus kifizette az árát minden eddig és minden ezután megtett rossz tettednek. Jézuson keresztül rendezve lett a számlád Istennel.

...nem az általunk véghez vitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket...” (Tit 3,5 NLT fordítás).

Harmadszor pedig, hit által el kell fogadnunk, amit Isten tett értünk.

Ahhoz, hogy rendben legyél Istennel, el kell hinned, és el kell fogadnod hittel, hogy Jézus kifizette az árat a bűneidért a kereszten. Utána Isten családjának a tagja vagy. Itt végre azt az életet élheted, amit ő szeretne, hogy élj, utána pedig a mennyországban leszel egy örökkévalóságon át. Ez a megigazulás.

A Róma 10,9–10 ezt írja: „Ha tehát kimondod és elismered, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor megmenekülsz. Mert a szívünkkel hisszük, hogy Isten számára elfogadhatóvá lettünk, és a szánkkal mondjuk el másoknak, amit hiszünk, hogy megmeneküljünk” (NLT fordítás).

Halleluja! Mindannyian megmenekülhetünk, attól függetlenül, hogy kik vagyunk, mit tettünk, vagy mennyi ideig tettük.

A mai nap van az a nap, hogy elrendezd ezt magadban. Ha nem vagy biztos benne, hogy a mennybe jutsz halálod után, kérlek imádkozz így: „Kedves Istenem, köszönöm, hogy megteremtettél, hogy terved és célod van a életemmel, és megismertetted magad velem. Köszönöm, hogy szabad akaratot adtál nekem választani, hogy elfogadom, vagy elutasítom a megváltást. Ma alázatosan arra kérlek, hogy ments meg, nem azért, amit én tettem, hanem azért, amit Jézus Krisztus tett értem. Nem értem teljesen az egészet, de amennyire tudom, Fiadba helyezem bizalmamat. Istenem, meg akarlak ismerni. Meg akarom tanulni, hogy szeresselek téged. Az életem hátralévő részében, kérlek, te adj éhséget és szomjúságot a megigazulás után. A te kegyelmedbe és megbocsátásodba helyezem bizalmamat. Azt akarom, hogy te légy az életem ura. Ámen!”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

    Ha elmondtad a fenti imát, kérlek küldj egy e-mailt nekem erre a címre: Rick@PastorRick.com (angol nyelven), hogy értesüljek róla. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes (angol nyelvű) anyagot segítségül a Jézussal való utazásodhoz.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása