Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért kellene irgalmasnak lenned?

2019. július 19. 03:00 - Krnl

„Isten megáldja azokat, akik irgalmasok, mert hozzájuk irgalmas lesz” (Mt 5,7 NLT fordítás).

2019_07_12_21_52_30.jpg

Jézus azt mondja a Máté szerinti evangélium 5. részének 7. versében: „Isten megáldja azokat, akik irgalmasok, mert hozzájuk irgalmas lesz” (NLT fordítás).

Más szavakkal: amit adsz, azt fogod kapni. Meg kell tanulnod, hogy az irgalmasság szolgája legyél, ha azt akarod, hogy Isten áldása legyen az életeden.

De miért várja el Isten, hogy irgalmas legyél másokhoz? Miért kellene irgalmasnak lenned?

1. Mert Isten irgalmas hozzád.

Isten irgalma olyan bőséges, és az ő szeretete irántunk olyan nagy, hogy amíg mi szellemileg halottak voltunk az engedetlenségünkben, ő Krisztussal együtt életre keltett minket. Isten kegyelme által mentett meg benneteket.” (Ef 2,4–5 GNT fordítás).

Isten azt akarja, hogy add tovább az irgalmat, amit tőle elfogadtál.

2. Mert Isten parancsolja, hogy legyél irgalmas.

Szeretnéd tudni röviden, hogy miről szól az egész élet? Erről: „Az ÚR elmondta neked, hogy mi jó. Ez az, amit az ÚR követel tőled: tedd azt, ami helyes, szeresd az irgalmasságot, és élj alázatosan Isteneddel.” (Mik 6,8 GW fordítás).

3. Mert a jövőben több irgalomra lesz szükséged.

A jelen és a mennybe kerülésed között rengeteg hibát fogsz elkövetni, és szükséged lesz Isten irgalmára. De nem tudod elfogadni azt, amit te nem akarsz megadni másoknak. Jakab levele 2. fejezetének 13. verse mondja: „Irgalmasnak kell lenned másokhoz, különben Isten sem lesz irgalmas hozzád, amikor ítéletet mond feletted. De az, aki irgalmas, félelem nélkül állhat meg az ítéletkor” (NCV fordítás).

4. Mert az irgalmasság vagy elhozza a boldogságot, vagy elvezet hozzá.

A Máté szerinti evangélium 5. fejezetének 7. verse azt mondja, hogy Isten megáldja azokat, akik irgalmasok. Az áldott szó azt is jelenti, hogy boldog. Így minél többet tanulod, és minél többször kimutatod ezt a tulajdonságot, annál inkább áldott és boldog leszel.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit jelent az, hogy szeretni az irgalmasságot?
  • Szerinted Isten hogyan áldott meg, amikor irgalmasságot mutattál mások iránt, még akkor is, ha nehéz volt így tenned?
  • Gondolj néhány esetre, amikor irgalmas lehettél másokhoz a múlt héten! Hogyan változtatta meg ez egy konkrét helyzet kimenetelét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása