Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az előre megfontolt irgalom elkötelezett cselekedetei

2019. július 21. 03:00 - Anika Enikő

„Isten megáldja azokat, akik irgalmasok, mert hozzájuk irgalmas lesz” (Mt 5,7 NLT fordítás).

Képtalálat a következőre: „acts of mercy”

A tegnapi áhítatban az irgalomról beszélgettünk, és annak 7 szemszögéről. Ma azt szeretném, hogy minden aspektust nézzünk meg, és néhány személyes alkalmazásbeli kérdésről gondolkodjunk.

Azt a kihívást szeretném hozzád intézni, hogy a héten mindegyik kategóriában szándékosan vigyél véghez egy irgalmas cselekedetet. Várj! Nincs feszültség az irgalom és a személyes felelősség között? De van. Ám személyesen eldöntöttem, ha hibázok, akkor inkább úgy hibázok, hogy túl nagylelkű, túl irgalmas és túl megbocsátó leszek, mert Jézus ezeket a dolgokat tökéletesen vitte véghez értem a kereszten.

Nos, tehát miképp leszel irgalmas?

Légy türelmes az emberek csípős megjegyzéseivel kapcsolatosan! Ki az az ember az életedben, akinek idegesítő megjegyzési vannak? Miképpen lehetnél vele türelmes a héten?

Segíts valakinek körülötted, akinek fájdalma van! Ki az, akinek nyilvánvalóan valami fájdalma van, és akinek segíthetsz ezen a héten? Ha nem jut eszedbe senki, akkor nem figyelsz eléggé. Nézz körül jobban!

Adj az embereknek második esélyt! Kinek van szüksége egy második esélyre? Hogyan lehetnél irgalmas és könyörületes hozzá ezen a héten?

Tégy jót azokkal, akik megbántottak! Lehet, hogy egy régi seb miatt búslakodsz, amit még nem voltál képes feldolgozni. Meg kell bocsátanod, és jóra kell fordítanod! Ki az az ember az életedben? Felhívod, vagy meglátogatod őt ezen a héten?

Légy kedves azokhoz, akik megsértenek téged! Ki sért meg? Lehet, hogy egy politikus vagy egy humorista, akiért imádkozhatsz. Vagy egy ismerős a Facebookról, akinek más nézetei vannak, és meglehetősen támadó dolgokat mond. Hogyan lehetnél szándékosan kedves, ehhez az emberhez ezen a héten?

Építs szeretethidat a népszerűtlenek irányába! Ki az első ember, aki eszedbe jut, amikor egy kitaszítottra gondolsz? Ki az, aki az ebédidejében egyedül étkezik, vagy ki az, akinek úgy tűnik, hogy nincsenek barátai a focipályán? Milyen konkrét dolgokat fogsz megtenni azért, hogy szeretettel áthidald az űrt közted és egy ilyen ember között?

Tartsd többre a kapcsolatokat a szabályoknál! Ki az a nem hívő, akit meghívhatnál vacsorára magadhoz az elkövetkezendő hetekben? Odalépsz-e hozzá, és meghívod ezt a személyt a gyülekezetbe? Ez a te kegyelmi szolgálatod.

Ma mondd el ezt az imát: „Mennyei Atyám! A te Igéd elítél engem. Szeretném az áldásaidat az életembe, és szeretnék irgalmas ember lenni. Ahogyan megnézem az irgalom 7 aspektusát, eszembe jutnak a hiányosságok és a gyengeségek a saját életemből. Imádkozom, hogy ne csak meghalljam az Igét, hanem meg is cselekedjem azt. Adj nekem bátorságot ahhoz, hogy irgalmas lehessek! Adj erőt ezen a héten, hogy hitből az irgalmasság radikális és szándékos tetteit vigyem véghez, melyek rád mutatnak! Jézus nevében. Ámen!”

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása