Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csak Isten elfogadására van szükséged

2019. július 25. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Ha valaki azért szenved, mert keresztény, ne szégyenkezzék! Dicsőítse Istent azért a kiváltságért, hogy róla [Krisztusról] van elnevezve!" (1Pt 4,16 NLT fordítás)

Sose szégyellj kiállni az igazságért, és ne szégyelld, ha azt teszed, ami helyes. A Biblia azt mondja Péter első levelének 4. fejezetében a 16. versben: „Ha valaki azért szenved, mert keresztény, ne szégyenkezzék! Dicsőítse Istent azért a kiváltságért, hogy róla [Krisztusról] van elnevezve!“ (1Pt 4,16 NLT fordítás).

Engedd meg, hogy feltegyek néhány kérdést! Belehalsz abba, ha megsértenek? Nem. Belehalsz, ha kritizálnak? Nem. És ha valaki megsért, esetleg megbélyegez amiatt, mert kiálltál Krisztus mellett? Nem. És ha valaki az interneten provokál, majd beleránt egy vitába, és megsemmisítő vereséget mér rád? Abba sem fogsz belehalni.

Meg kell értened valamit, ami fel fogja szabadítani az életedet: nincs szükséged más emberek elfogadására vagy elismerésére ahhoz, hogy boldog légy.

Előfordulhat, hogy évek óta próbálod elérni, hogy egy bizonyos személy elfogadjon téged. Sajnálom, de azt kell mondjam, ha eddig nem kaptad meg ezt tőle, akkor ezután sem fogod. A jó hír viszont az, hogy nincs is rá szükséged! Senki elfogadására vagy elismerésére nincs szükséged ahhoz, hogy boldog legyél.

Nem számít, mit csinálsz, mindig lesz valaki, akinek nem fog tetszeni. Nem tudod elkerülni mások bírálatát. De mivel mindig lesz olyan, akinek nem tetszik majd, amit csinálsz, tedd inkább azt, ami helyes, és ne azt, ami helytelen!

Ezt fontos megjegyezni, amikor ellenállásba ütközöl. Ha mások véleménye fontosabb neked, mint Istené, akkor össze fogsz törni, amikor ellened fordulnak a Jézusba vetett hited miatt. Viszont ha Istenre nézel, őt helyezed a középpontba, és azt teszed, amiről tudod, hogy jó, akkor szilárd talajon állsz.

Álljatok meg szilárdan vele [az ördöggel] szemben, és legyetek erősek a hitetekben! Ne felejtsétek el, hogy a hívők családja az egész világon hasonló szenvedésen megy keresztül, mint amin ti!" (1Pt 5,9 NLT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj vissza egy olyan esetre, amikor kiállhattál volna Jézusért, és azért, ami helyes! Hogyan befolyásolta az elfogadás utáni vágyad azt, amit akkor tettél?
  • Honnan tudsz bátorságot meríteni ahhoz, hogy szilárdan állj, amikor az emberek ellened vannak a hited miatt?
  • Miért segít az, ha tudod, hogy vannak más hívők is, akik szenvednek az evangéliumért?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása