Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istenem, miért történik ez velem?

2019. augusztus 11. 03:00 - csmsdvd

„Mert nem ismerünk mindent, és prófétálásunk sem teljes. […] Most minden, amit Istenből láthatunk, olyan, mint egy párás kép a tükörben. Később szemtől szemben fogjuk látni. Nem tudunk mindent, de akkor meg fogjuk tudni, ahogyan Isten teljesen megért minket” (1Kor 13,9.12 CEV fordítás).

why_emily_morter.jpg

Időnként Isten szándékosan rejti el arcát előlünk. Vajon miért? Szeretné, ha bíznánk benne, hittel élnénk, és nem az érzéseink irányítanának bennünket.

Például amikor Jób megtapasztalta a reményvesztettséget és a fájdalmat, jogosan tette fel számtalan kérdést: Miért hagyja, hogy az emberek nyomorúságban éljenek? Miért ad fényt a szomorúságban lévőknek? (Jób 3,20 GNT fordítás).

Ezek a miértek emberi természetünkből fakadnak. Ezeket a kérdéseket mindannyian feltesszük. Olyan téves képzetünk van, hogy azt hisszük, ha megértjük a fájdalmaink mögöttes okát, akkor kevésbé fogunk szenvedni, vagy legalább is könnyebben elviseljük azt.

Viszont A példabeszédek könyve 25. fejezetének 2. versében ezt olvassuk: „Isten kiváltsága, hogy a dolgokat elrejthesse” (TLB fordítás). Éppen ezért az egyetlen ok, amiért Istenről bármit is megtudhatsz, az az, hogy ő úgy döntött, feltárja előtted magát. Az igazság az: bizonyos dolgokat addig nem fogsz megismerni, ameddig nem kerülsz a mennybe.

Isten nem tartozik semmilyen magyarázattal neked. Semmiért sem. Mint ahogy a jóváhagyásodat sem kell kikérnie, mielőtt bármit is cselekszik. Isten nem kéri az engedélyed, amikor megengedi, hogy életedben bizonyos dolgok történjenek. Isten Isten, és nem mindig értjük, hogy bizonyos dolgok miért történnek.

Egy nap viszont minden világossá válik. Minden értelmet nyer. Akkor majd valóban azt mondhatod: „most már értem, Isten miért engedte meg ezt vagy azt az életemben”. Addig azonban Isten azt szeretné, hogy bízz benne.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mik lennének azok a kérdések, amiket a „Kérdéseim Istenhez, amikor a mennybe jutok” című aktába tennél?
  • Hogyan növeli hitedet az Istentől kérdezett miértek számának csökkenése?
  • Hogyan tudnál valakit biztatni, aki megkérdőjelezi Istent, és aki nem érti, Isten miért engedi, hogy bizonyos dolgok megtörténjenek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása