Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legnagyobb álmod még valóra válhat

2019. augusztus 27. 03:00 - Krnl

„A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár” (1Jn 4,18 RÚF).

20190827_300x300.jpg
Sokkal többre vagy képes, mint gondolod. Csak szükséged van valakire, aki hisz benned.

Jó hírem van számodra: valaki már hisz benned.

Amikor valaki feltétel nélkül hisz benned, ahogy Isten teszi, az felszabadít arra, hogy nagy kockázatokat vállalj. Bizonyára vannak valóra nem váltott álmaid, és mindig is halálosan féltél attól, hogy megpróbáld megvalósítani azokat. Valóra nem vált álmokkal fogsz meghalni, hacsak nem hagyod, hogy ez az igazság valóban beléd vésődjön: Isten feltétel nélkül szeret téged.

Nem számít, hogy ki vagy, nem számít, hogy mi van a múltadban, Isten sokkal jobban hisz benned, mint amennyire te hiszel magadban. Ez azt jelenti, hogy nem szabad, hogy a félelem többé megállítson téged.

A Biblia ezt mondja: „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár” (1Jn 4,18 RÚF).

Azt gondolod, elszúrtad? Kész vagy bedobni a törölközőt az álmaidat illetően? Isten szeretete viszont azt mondja, ne félj még egyszer megpróbálni.

Amikor hetedikes voltam, a családom Észak-Kaliforniában élt, a cédrusfenyők hazájában. Technika órán mindenkinek kellett valamit készítenie, és én egy fenyőasztalt akartam csinálni a szüleimnek. Sajnos a művészi képességeim és a kézügyességem egyenlő a nullával. Már hat hónapja dolgoztam az asztalon a fészerünkben, de még mindig nagyon messze volt attól, hogy valami asztal formája legyen.

Egy nap apukám meghallotta, hogy sírok a fészerben az asztalom felett. Elmondtam neki, hogy sehogy sem akar sikerülni. Bármennyire is akarom, hogy szép legyen, szörnyen néz ki.

Sohasem fogom elfelejteni, amit apukám mondott akkor: „Fiam, semmi baj. Kezdjük újra, és ezúttal segítek neked.”

Apukám ácsmester volt. Tudtam, ha ő azt mondja, hogy segít, akkor sikerülni fog. A mennyei Atyád ugyanezt mondja ma neked.

Lehet, hogy elrontottad, és lehet, hogy úgy érzed, hogy az álmod már meghalt. Isten azonban ezt mondja ma neked: „Semmi baj. Kezdjük újra, és ezúttal segítek neked.”

Amikor pedig Isten azt mondja, hogy segíteni fog, akkor bármit meg tudsz tenni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az, hogy valaki hitt benned, hogyan segített neked megtenni valami olyat, amiről nem gondoltad volna, hogy képes vagy?
  • Az a felismerés, hogy Isten szeret téged, és hisz benned, hogyan hat ki arra, ahogy az ő hívását követed az életedben?
  • Ha már feladtál egy álmot, hogyan kérheted meg Istent, hogy segítsen neked azt megvalósítani?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása