Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükséged van az egyházi család támogatására

2019. augusztus 31. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Azt akarom, hogy segítsünk egymásnak a hitünkkel. A hitetek segíteni fog nekem, az enyém pedig segíteni fog nektek” (Róm 1,12 NCV fordítás).

download_2.jpg


Ha Krisztus családjának, azaz az egyháznak része vagy, akkor nem egyedül kell keresztülmenned az élet hullámvölgyein.

Az épület az egyház egyik legfontosabb jelképe a Bibliában. Az épületben az összes kapcsolódó rész együtt tartja egymást. Támogatást nyújtanak.

Lesznek olyan időszakok az életben, amikor emberekre lesz szükséged, hogy összetartsanak. Ha azokban az időkben nem tartozol Isten családjába, szét fogsz esni.

A Biblia azt mondja Krisztusról: „akiben az egész épület egybeilleszkedik, és szent templommá növekszik az Úrban, és akiben ti is együtt épültök Isten hajlékává a Lélek által" (Ef 2,21–22).

Mi együtt alkotjuk Isten templomát, az épületet. A leválasztott keretnek nincs támasztéka, sem stabilitása. Szükséged van erre a stabilitásra. Isten nem úgy gondolta, hogy elszigetelve éld le az életedet.

Szeretek legózni az unokáimmal. Csupán egyetlen célja van a legónak: arra tervezték, hogy összekapcsolódjanak. Amikor összeilleszted a legó darabjait, mindenféle nagyszerű dolgot építhetsz. De ha soha nem illeszted össze a darabokat, akkor csak egy rakás műanyag: értéktelenek.

Te Isten legója vagy. Kapcsolódásra terveztek. Isten arra teremtett, hogy az ő épületében legyél, ahol egymáshoz kapcsolódunk.

A Biblia azt mondja: „Azt akarom, hogy segítsünk egymásnak a hitünkkel. A hitetek segíteni fog nekem, az enyém pedig segíteni fog nektek” (Róm 1,12 NCV fordítás).

Miért számít ez?

Mivel a mai társadalmunkban az első számú járvány a magány. Emberek ezreivel beszélek. Rengeteg magányos embert látok ebben a világban. Egyedül érzik magukat és elszigetelődve.

Szükségünk van az egyházra. Szükségünk van olyan emberekre, akik szeretni és támogatni fognak bennünket attól függetlenül, hogy min megyünk keresztül.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez: 

  • Hogyan lehetnek támogatóid az emberek az egyházon belül?
  • Miért nehéz néha az egyházi családod támogatásától függeni? Sértett már valaha, hogy keresztény testvérek támogatásától függtél?
  • Hogyan tudsz jobban támogatni más keresztyéneket ezen a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása