Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ahhoz, hogy eredményes legyél, csatlakoznod kell!

2019. szeptember 02. 03:00 - FodorImi

„A szőlővessző nem terem gyümölcsöt, ha lemetszik a szőlőtőről, és ti sem hozhattok gyümölcsöket, ha nem maradtok meg bennem. Igen, én vagyok a szőlőtő, és ti vagytok a szőlővesszők. Azok, akik bennem maradnak, és én őbennük, sok gyümölcsöt teremnek majd. Nélkülem pedig semmit sem tudtok tenni”  (Jn 15,4–5 NLT fordítás).

A Bibliában a szőlőbirtok a gyülekezet képét festi. Ez egy metafora, ami leírja, hogyan segít a gyülekezet, hogy úgy növekedhess, mint gyümölcs a fán, vagy mint szőlő a szőlőtőkén.

A gyümölcstermés a Szentírásban egyet jelent az eredményességgel. Senki sem akarja, hogy úgy érjen véget az élete, hogy nem volt produktív. Azt akarjuk, hogy számítson az életünk. Ahhoz, hogy eredményesek lehessünk, kapcsolódnunk kell.

Isten kertjében, az ő szőlőbirtokán, az életünk gyümölcsözővé válhat, ha csatlakozunk hozzá.

Isten minden olyan gyümölccsel rendelkezik, amit neked akar adni az életed során. Az elhívásod azonban addig nem történhet meg, amíg nem csatlakozol az ő családjához, a gyülekezethez.

Ha valóban azt az életet szeretnéd élni, amit Isten számodra eltervezett, akkor szükséged lesz hozzá a megfelelő erőre, emberekre, szabályokra, tervre és életcélra.

Isten azért alkotta a gyülekezetet, hogy mindezeket a szükségeket betöltse. A gyülekezeten kívül nem találhatod meg ezeket.

A Biblia azt mondja: „A szőlővessző nem terem gyümölcsöt, ha lemetszik a szőlőtőről, és ti sem hozhattok gyümölcsöket, ha nem maradtok meg bennem. Igen, én vagyok a szőlőtő, és ti vagytok a szőlővesszők. Azok, akik bennem maradnak, és én őbennük, sok gyümölcsöt teremnek majd. Nélkülem pedig semmit sem tudtok tenni”  (Jn 15,4–5 NLT fordítás).

Néha a csatlakozás azt jelenti, hogy teszel egy lépést (vagy kettőt) hitben, amitől lehet, hogy kényelmetlenül érzed majd magad. Nem mindig ez a legkönnyebb, azonban ez a legfontosabb dolog, amit megtehetsz az életedben.

Ideje tehát bekapcsolódnod. Ideje csatlakoznod. Tegyél ma egy lépést efelé!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit jelent számodra gyümölcsözőnek és eredményesnek lenni?
  • Az, hogy tagja vagy a gyülekezetnek, hogyan segített abban, hogy eredményesebb légy az Istentől kapott elhívásodban?
  • Mi tart vissza attól, hogy még jobban bekapcsolódj a gyülekezeti családod életébe?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása