Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne mulasztd el ezt a hívást!

2019. szeptember 05. 03:00 - Lilla:)

„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott” (Róm 8,28).

phone-735062_960_720.jpgHa mondták már neked, hogy Isten egy nap el fog hívni téged, izgatott lettél ennek hallatán, vagy inkább megijedtél? Engednéd, hogy a hangposta rögzítse a hívást, vagy rögtön válaszolnál rá?

Az az igazság, hogy a Biblia azt mondja, Isten már elhívott téged. Pál a rómaiakhoz írott levelében a 8. rész 28. versben azt mondja: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott.”

Persze ez nem ugyanolyan, mint egy telefonhívás – kivéve, hogy ez valóban egy üzenet közvetlenül Istentől, és személyesen neked szól.

Isten elhívása adja meg életed küldetését, azt, amit akkor kaptál, mikor megalkotott téged. Azonban nehogy összekeverd ezt a karrieredre vonatkozó hívással! Talán arra vagy hivatott, hogy tanár legyél, viszont ez nem jelenti azt, hogy egy tanteremben fogsz dolgozni. Esetleg arra van elhívásod, hogy író legyél, de ez nem jelenti azt, hogy riporter vagy regényíró válik belőled.

Az igazi elhívásod sokkal jelentőségteljesebb bármelyik munkánál. Ez egy mindent átölelő küldetés, ami az életed középpontjában nyugszik, és mindenre hatással van, amit csak teszel.

Az egész Bibliában olvashatunk róla, hogy Isten embereket hívott el, hogy betöltsék ezt a különleges elhívást – így volt ez például Noé, Ábrahám, Mózes, Dávid, Nehémiás, Mária, Péter és Pál esetében is.

A Biblia mondja azt is, hogy Isten téged ugyanilyen fontos feladatra hívott el.

Pál az efezusiakhoz írott levelében az 1. részének 18. versében ezt olvassuk: „Imádkozom érte, hogy ez a fény betöltse a szíveteket, és hogy megértsétek a reményt, amelyet Isten adott nektek, amikor kiválasztott titeket. Ezután felfedezitek majd a dicsőséges áldásokat, amik a tietek lesznek és Isten összes emberéé” (CEV fordítás).

A legjobb ezekben a dicsőséges áldásokban a bensőséges kapcsolat Istennel. Figyelj rá, ő pedig beszélni fog neked az elhívásodról.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit tartasz nehéznek az elhívásod felfedezésében?
  • Hogyan magyaráznád el a különbséget az elhívásod és egy munka között?
  • Milyen áldások jönnek azzal, amikor felfedezzük az elhívásunkat?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása