Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten jutalma elhívásod teljesítéséért

2019. szeptember 06. 03:00 - Anika Enikő

„Azért küzdök, hogy elérjem a célt, és megkapjam a győztesnek járó mennyei jutalmat, hiszen Isten erre hívott el bennünket a Krisztus Jézusban” (Fil 3,14).

Képtalálat a következőre: „reward”Amikor Isten tervét éled, akkor ő ezért megjutalmaz téged.

És a legjobb része a jutalomnak az, hogy örökké tart.

A Biblia mondja: „Azért küzdök, hogy elérjem a célt, és megkapjam a győztesnek járó mennyei jutalmat, hiszen Isten erre hívott el bennünket a Krisztus Jézusban” (Fil 3,14).

Írhatnék akár száz könyvet is, ám azokban sem tudnám soha elmagyarázni azt, ami a mennyben vár rád.

De hadd kezdjem ezzel: Az elhívásod teljesítésének a jutalma, hogy részesedsz mindabban, ami Istené a mennyben. Részesülsz a királyságában, dicsőségében, hatalmában és több minden másban. Mindez a tiéd lesz.

Az élet a földön egy vizsga. Isten megteremthetett volna, és egyenesen a mennybe vihetett volna. Ám tesztelni akarta a hűséged. Ad neked lehetőségeket, kapcsolatokat, amelyeket a gondjaidra bíz. Aztán azt mondja: „Nézzük, mit kezdesz mindezekkel!” Ha hűséges vagy a kevéssel, akkor a mennyben mindörökre rád bízhatja minden gazdagságát, hatalmát és dicsőségét.

A Biblia ezt így mondja: „Éljetek olyan életet, amely tetszik Istennek, aki arra hív titeket, hogy megossza az ő királyságát és dicsőségét” (1Tessz 2,12 GNT fordítás).

Nem lenyűgöző ígéret ez?

Egy napon Isten megosztja királyságát és dicsőségét veled és velem!

Tehát, hozd ki a lehető legtöbbet az elhívásodból! Élj úgy, mint akinek számít az élete, hisz az örökkévalóságodat fogja befolyásolni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:  
 
  • A mai áhítatban leírt jutalom miként motiválja az embereket arra, hogy gyakorolják elhívásukat?
  • Szülőként, főnökként vagy barátként hogyan tesztelted az emberek hűségességét? Működtek a tesztjeid?
  • Ha az élet arról szóló teszt, hogy hogyan használjuk mindazt, amit kaptunk, akkor mit gondolsz, hogy sikerül a vizsga?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.30.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: jutalom elhívás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása