Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a vele való kapcsolatra hív téged

2019. szeptember 07. 03:00 - Anika Enikő

„Mindannyiótoknak írom ezt a levelet, akik Rómában vagytok, akiket Isten szeret és hív, hogy saját szent emberei legyetek” (Róm 1,7 NLT fordítás).

Képtalálat a következőre: „relationship”Az életed legfontosabb elhívása nem valami, amit csinálsz. Az életed legfontosabb elhívása nem a szerepjáték vagy a rituálék. De még a vallás sem.

Mindenekelőtt az elhívás az Istennel való kapcsolatodra vonatkozik.

A Róma 1,7 mondja: „Mindannyiótoknak írom ezt a levelet, akik Rómában vagytok, akiket Isten szeret és hív, hogy saját szent emberei legyetek” (NLT fordítás).

Isten azt szeretné, hogy a családjának a tagja legyél. Azt szeretné, hogy az ő gyermekévé válj.

A legfontosabb dolog, ami valaha történni fog veled, nem az amit csinálni vagy tenni fogsz, hanem az, amit Isten végez. Gyermekének nevez téged! Azt akarja, hogy ismerd meg öt, hogy ismerd meg az ő szeretetét, és hogy legyél az ő szeretett gyermeke.

A Biblia ezt így mondja: „Micsoda hihetetlen minőségű az Atya szeretete, amit mutatott nekünk, hogy minket Isten gyermekeinek neveznek, hívnak és tartanak. És azok is vagyunk” (1Jn 3,1 AMP fordítás).

Ahogy követed Istent, nem kell minden dolog mellé pipának kerülnie, amikről azt gondolod, hogy meg kellene tenned az életben. Összpontosíts az Istennel való kapcsolatodra, és ő nemcsak, hogy felfedi a neked szánt elhívását, hanem meg is fogja mutatni, hogy mit szeretne, hogy elvégezz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
 
  • Mondj néhány igazságot, melyet Isten gyermekeként igényelhetsz az életedre!
  • A családi háttered milyen alapot szolgál arra, hogy Isten gyermeke legyél?
  • Miért feltételezi oly sok ember, hogy Isten elsődleges elhívása az, hogy inkább megtegyünk valamit, minthogy kapcsolatban legyünk vele?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.31.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása