Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Búcsúzz el a szégyentől

2019. szeptember 08. 03:00 - gabormel

„Ha Isten azt állítja, hogy választottjai elfogadhatók számára, ki emelhet vádat ellenük? Vagy bárki elítélheti őket? Bizony nem!” (Róm 8,33–34 CEV fordítás).

in-addiction-and-recovery-guilt-heals-while-shame-poisons.png


A Biblia azt mondja, hogy Isten teljesen elfogad, és feltétel nélkül szeret téged. És amint megérted ezt az igazságot, megváltozik az életed. Soha többé nem leszel már ugyanaz.

Az első dolog, ami megváltozik, az a szégyen érzése. Nem kell többet magaddal cipelned, miután megismerted az igazságot Isten feltétlen szeretetéről.

Vannak olyan emberek, akik azért kerülik Istent, mivel szégyellik és bűnösnek érzik magukat. Azt gondolják, hogy „Isten tökéletes Isten, és én annyira tökéletlen vagyok”. Miért akarnék én a világban egy tökéletes Istennel együtt lógni, aki csak az utam során elkövetett összes hibámra emlékeztet?

De Isten nem ilyen.

A Biblia azt mondja: „Hit által elfogadhatóvá váltunk Isten számára. És most a mi Urunk, Jézus Krisztus miatt békében élünk Istennel” (Róm 5,1 CEV fordítás).

Lehet, hogy az egész életed azzal töltötted, hogy megpróbáltad más emberek elismerését elnyerni, amely meghatározta azt, hogy hogyan öltözködj, hogyan beszélj, és hogyan csinálj oly sok mindent. De amikor megérted, hogy Isten feltétel nélkül szeret téged, azt is látni fogod, hogy nincs szükség senki jóváhagyására, csakis Istenére.

Amikor felismered, hogy Isten szeret, és bocsánatot nyertél, megszabadulhatsz a szégyentől és a bűntől, hiszen „most nincs ítélet azok számára, akik egységben élnek Krisztus Jézussal” (Róm 8,1 GNT fordítás).

Örülj ma annak, hogy Atyád tökéletes szeretetében pihenhetsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • A szégyen miért egy hatalmas csapdához hasonló?
  • Az életedben hogyan birkóztál meg a szégyeneddel? Hogyan szabadított meg a szégyen érzésétől Isten szeretetének megértése?
  • Mi változna meg az életedben, ha nem törődnél azzal, hogy mások mit gondolnak rólad, és csak azzal törődnél, hogy kövesd Istent, és pihenj a szeretetében?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.01.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása