Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Elkerülve a visszapillantó tükröt

2019. szeptember 26. 03:00 - FodorImi

„Igazítsd helyre a szívedet, Jób! Nyújtsd Isten felé a kezedet! […] Akkor újra szembenézel a világgal, erős és bátor leszel. Minden nyomorúságod elhalványul az emlékezetedben, mint az elmúlt árvíz, és nem emlékszel rá többé” (Jób 11,13.15–16 GNT fordítás).

winding-road-1556177_1280.jpg
Nem gyógyulhatsz meg az életed legáthatóbb, legnagyobb veszteséget jelentő sebeiből, sérelmeiből, ha a múltra összpontosítasz. Ahhoz, hogy le tudd győzni ezeket az óriásokat, előre kell tekintened.

Próbálsz gyógyulást találni a visszapillantó tükrödet nézve? Amikor ezt teszed, sokkal valószínűbb, hogy összetöröd magad, mintsem meggyógyulnál. Arra figyelni, ami a múltadban történt, miközben a gyógyulást keresed, nem a helyes irány.

Jób történetében felfedezhetjük, hogyan lehet elűzni a fájdalmas emlékeket, és tovább haladni az életünkkel: „Igazítsd helyre a szívedet, Jób! Nyújtsd Isten felé a kezedet! […] Akkor újra szembenézel a világgal, erős és bátor leszel. Minden nyomorúságod elhalványul az emlékezetedben, mint az elmúlt árvíz, és nem emlékszel rá többé” (Jób 11,13.15–16 GNT fordítás).

Először, igazítsd helyre a szívedet! Tedd azt, ami helyes! Nem számít, mit tett veled a másik ember. Mindig a megbocsátás a helyes választás.

Másodszor, nyújtsd ki a kezed Isten felé! Hívd be Jézust szíved házának minden szobájába! Lehet, hogy már behívtad az előszobába (elfogadtad Jézust Megváltódnak), de a szíved többi szobájába még nem.

Harmadszor, ismét nézz szembe a világgal! Ne rejtőzz el egy csigaházba, ne vonulj vissza, hogy elkerüld az újabb sérüléseket! Haladj előre! Tanulj meg újra élni!

A múltad nem a jövőd. Nem számít, hogy mit tettél, kivel tetted, vagy milyen hosszú ideig tetted. A Szentírás minden részében van szó arról, hogy Isten megbocsátott gyilkosoknak, házasságtörőknek, munkakerülőknek, és arra használta őket, hogy elvégezzék a munkáját a világban.

Előtted is nagyszerű jövő áll. Igazítsd helyre a szívedet, nyújtsd kezed Isten felé, és ismét nézz szembe a világgal!

Azután hagyd, hogy Isten valami hihetetlen dolgot tegyen általad!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ki az a személy (vagy személyek), akiknek meg kell bocsátanod azért, hogy „helyreigazítsd a szívedet”?
  • Amint kinyújtod a kezed Isten felé gyógyulásért, szíved házának mely szobáiba kell még behívnod Jézust?
  • Milyen módokon rejtőzöl el egy csigaházba, amikor megpróbálod túltenni magad az életed sebein?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása