Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Emlékeztesd magad Isten kegyelmére, és nyugodj meg benne!

2019. szeptember 30. 03:00 - Anika Enikő

„Már nem számítok a saját igazságomra a törvénynek való engedelmesség által; inkább igazzá válok a Krisztusban való hit által. Mert Isten módszere arra, hogy rendbe tegye a kapcsolatunkat önmagával, a hittől függ” (Fil 3,9 NLT fordítás).

A törvényeskedés megfoszt a boldogságtól. Ez az a hozzáállás, amikor igazolnod kell az Isten iránti szeretetedet, ami azt jelenti, hogy meg kell győződnöd arról, hogy mindent tökéletesen helyesen teszel. Ez az a gondolkodás, amikor be kell tartanod a szabályokat és előírásokat, valamint a korlátozásokat ahhoz, hogy igazold magad, hogy értékes vagy. Ha törvényeskedők vagyunk, annak az az egyik következménye, hogy ráerőltetjük ugyanezeket az elvárásokat másokra, és azt gondoljuk, hogy nekik is be kell bizonyítaniuk Istennek, hogy értékesek.

A törvényeskedés kiszívja az életedből a boldogságot, és szárazzá válik az életed. Megfosztja az egyházat a boldogságtól. Mindenki csak kötelességből vagy bűntudatból van ott.

Honnan tudod, mikor vagy törvényeskedő? Onnan, hogy ítélkező vagy másokkal. Honnan tudod, mikor élsz kegyelem által? Onnan, hogy kegyelmes vagy másokkal. Azok az emberek, akik kegyelem által élnek, gyakran könnyebbnek találják a megbocsátást, mert felismerik, hogy Isten továbbra is megbocsát nekik.

Az egyik legfelszabadítóbb dolog a világon az, amikor rájössz, hogy semmit sem tudsz tenni azért, hogy Isten jobban szeressen téged. Ez a boldogság kulcsa. Minden nap emlékeztesd magad Isten kegyelmére, és pihenj meg benne!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan kezelted azt az érzést, amikor bizonyítanod kellett Istennek a szereteted?
  • Még ha bízol is Isten kegyelmében, melyek a törvényeskedésnek azon apró csapdái, amelyek továbbra is előfordulnak a mindennapi életedben?
  • A Filippi 3,3 ezt mondja: „Mi, keresztények azzal büszkélkedünk, amit Krisztus Jézus tett értünk, és tisztában vagyunk azzal, hogy képtelenek vagyunk megmenteni magunkat” ( TLB fordítás). Hogyan tudsz büszkélkedni azzal, amit Jézus tett érted?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása