Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten válaszol neked, amikor kéréseket teszel fel

2019. október 07. 03:00 - ReveSz

photo-1473679408190-0693dd22fe6a.jpg

„Uram, most hallottam kijelentésed, és csodálattal imádlak téged” (Hab 3,2 TLB fordítás).

Ha meg szeretnéd hallani Isten hangját, dicsérd Istent!

Más szavakkal: köszönd meg az ő jelenlétét az életedben, és hogy a részletekig törődik az életeddel. Köszönd meg neki, hogy választ kapj imáidért: „Uram, most hallottam kijelentésed, és csodálattal imádlak téged” (Hab 3,2 TLB fordítás).

Isten ad neked látást. Isten ad neked álmot. Megtudod, mit akar Isten, hogy tegyél. Köszönd meg neki, hogy válaszol az imádra. Ez az Isten imádatának része.

Amit szeretnék neked mondani, az az, hogy hagyj fel az egyoldalú monológ imákkal, és kezd el látni, mi is igazán az ima: egy párbeszéd. Az ima beszélgetés Istennel. Isten hallja, amikor imádkozol, és válaszol neked, amikor kérdéseket teszel fel. Azt szeretné, ha minden nap beszélgetnél vele. Ha hűségesen beszélsz Istennel minden nap, akár egész nap, az újjá fogja formálni az életedet.

Fontos megérteni, hogy nem hallhatod Istent, amíg nem ismered. Ennek három fokozata létezik: találkozás, ismerkedés és barátság. Lehet, hogy most találkoztál először Istennel, tudod, hogy Isten létezik, de nem ismered még. Lehet, hogy már az ismerkedési szakaszban vagy, ismered már kissé Istent, de nem igazán.

Isten azt szeretné, ha a vele való kapcsolatod barátsággá formálódna. A barátod szeretne lenni, és azt szeretné, ha te is az ő barátja lennél. Isten azt szeretné, ha vele mindig beszélgetnél.

  • A következő imára hívlak ma: „Drága Uram! Lenyűgöz az, hogy te a barátoddá akarsz fogadni. Én tényleg meg szeretnék tanulni beszélgetni veled. Segíts nekem, hogy minden nap időt töltsek veled. Köszönöm, hogy életem minden részletéről gondoskodsz. Jézus, szeretnélek megismerni még jobban minden nap, szeretném, ha te vezetnéd életemet a munkámban, a családomban, a jövőmben és az életem minden más területén. Azért hívlak, Uram, hogy te légy vezetője életemnek. Uram és Megváltóm, követni szeretnélek, és bízni menned. Az Úr Jézus Krisztus nevében. Ámen!”

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása