Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amire a boldogsághoz szükséged van: Add oda az életed!

2019. október 14. 03:00 - Lilla:)

 purpose.jpg

„Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség” (Fil 1,21 RÚF fordítás).

Boldogság származik abból, ha szolgálsz, és odaadod az életed. Amíg ezt meg nem érted, az életed nagy részében nem leszel boldog. Nem az önbeteljesítésből ered a boldogság, hanem az önfeláldozásból.

Pál tudta, hogy a boldogsághoz a céljára kell összpontosítania, nem pedig a problémáira. A filippiekhez írt levelében foglalja ezt össze az 1. rész 21. versében: „Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség” (RÚF fordítás).

Ha megkérnének, hogy folytasd a következő mondatot, mi lenne a válaszod? „Nekem az élet _________.” Mi lenne az? Szórakozás, sport, ruhák, család, barátok, karrier? Nagyon sok jó dolgot válaszolhatnál erre, de egyik sem ér fel azzal az Egyetlennel, aki megteremtett téged és az életed adta neked: Jézus Krisztussal.

Ahogy folytatod azt a mondatot meg fogja határozni, hogy milyen boldog vagy az életben. Ha a folytatás a pénz, a siker, a szórakozás vagy a hatalom, akkor az életed nagy részében boldogtalan leszel. Nem az a gond, hogy ezek olyan rossz dolgok lennének, csak egyszerűen nem érdemlik meg az első helyet. Nem azért teremtettek, hogy egy rakás pénzt keress, aztán meghalj, és mindened odalegyen. Istennek egy ennél sokkal nagyobb célja van az életeddel. Egyetlen válasz vezet csak el a boldogsághoz: Krisztusban élni. Add oda az életed! Ez a te célod.

  • Ma arra hívlak, hogy mondd el ezt az imát: „Kedves Jézus! Tudod, hogy gyakran engedem, hogy a körülményeim határozzák meg a boldogságom. Tudod, hogy gyakran engedem, hogy a fájdalmak, a problémák, a nyomás és a kötözködő emberek elvegyék az örömöm. Segíts, hogy minden egyes problémámra a te szemszögedből tudjak tekinteni! Úgy akarom kezelni a gondokat, hogy viselkedésem példa lehessen a nemhívők számára, és bátorításul szolgálhasson a hívők számára. Segíts, hogy emlékezzem rá, hogy nem az irányítja a boldogságom, amit mások mondanak és tesznek, hacsak én nem engedem. Ha pedig olyasmi történik, amit nem értek, és nem tudom kitalálni az értelmét, benned akarok bízni, hogy te jóra fogod azt fordítani. Segíts, hogy arra a célra tudjak összpontosítani, amit te adtál nekem, ne pedig a nehézségekre. Az életem hátralevő részében téged akarlak szolgálni az által, hogy másokat szolgálok. Használj engem, Uram, hogy legyen célja az életemnek és a halálomnak. Ettől a naptól kezdve, nekem az élet Krisztus. A te nevedben imádkozom. Ámen!”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása