Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindig gondoskodik. Csak kérned kell!

2019. október 26. 03:00 - nagynikoletta

woman-sitting-praying_e.jpg

„Hiszen ő, aki még a saját Fiát sem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, nem adna meg nekünk minden mást is?” (Róm 8,32 NLT fordítás).

Gyermekkoromban, amikor szükségem volt valamire, az édesapámhoz fordultam. Néha valami drága dologra volt szükségem, de gyermekként egyszer sem aggódtam amiatt, honnan fogja édesapám előteremteni a pénzt bármire is volt szükségem. Ez nem az én dolgom volt, hanem az édesapámé, hogy kitalálja, honnan lesz rá pénz. Gyermekként az én dolgom az volt, hogy egyszerűen kérjek.

Nem a te feladatod kitalálni, hogy Isten hogyan fog gondoskodni rólad. A te dolog az, hogy kérj.

A Biblia ezt mondja Jakab levele 4. fejezetének 2. versében: „Nincs nektek, mert nem kéritek Istent” (NIV fordítás).

Aggódj kevesebbet, és kérj többet! Aggódás helyett imádkozz mindenért!

Pál apostolnak a rómaiakhoz írt levele 8. fejezetének 32. verse ezt mondja: „Hiszen ő, aki még a saját Fiát sem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, nem adna meg nekünk minden mást is?” (NLT fordítás).

Isten megoldotta a legnagyobb problémádat, ehhez mérten minden más csekély jelentőségű. Ha Isten annyira szeretett téged, hogy elküldte Jézust, hogy meghaljon a bűneidért, nem gondolod, hogy szeret annyira, hogy segítsen a pénzügyeidben? Nem gondolod, hogy szeret annyira, hogy segítsen az egészségedet illetően? A kapcsolataidban? A karrierrel kapcsolatos döntésekben? Egy üzlet megkötésében? Vagy a határidővel?

Nincs olyan területe az életednek, ami ne érdekelné Istent. Ő már tudja, hogy mire van szükséged, de ő mégis azt akarja, hogy kérdd tőle. Aggódás helyett imádkozz mindenért!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi tart vissza attól, hogy kérd Istentől, amire szükséged van?
  • Ha Isten már tudja, mire van szükséged, mit gondolsz, miért akarja mégis, hogy kérdd őt, hogy adja meg azokat?
  • Egy nemrégiben megválaszolt ima hogyan bátorít arra, hogy továbbra is imádkozz az életed más szükségeiért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása