Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A stresszkezelés az elmédben kezdődik

2019. október 27. 03:00 - Tomes Lívia

20191027.jpg

„Gondolj azokra a dolgokra, amelyek jók és dicséretre méltók! Gondolj azokra a dolgokra, amelyek igazak, tisztességesek, helyesek, tiszták, szépek és tiszteletre méltók!” (Fil 4,8 NCV fordítás).

A stressz elleni harc az életedben a füleid között kezdődik: a gondolataidban. Amivel megtöltöd az elmédet, meghatározza a stressz szintjét az életedben.

A Biblia azt mondja, hogy „gondolj azokra a dolgokra, amelyek jók és dicséretre méltók! Gondolj azokra a dolgokra, amelyek igazak, tisztességesek, helyesek, tiszták, szépek és tiszteletre méltók!” (Fil 4,8 NCV fordítás).

Hogy csökkentsd a stresszt, változtasd meg, hogy mire gondolsz. Ebben a versben a Biblia nyolc támpontot ad nekünk annak eldöntésére, hogy mit engedjünk be az elménkbe. Kérdezd meg magadtól: „Ez jó? Dicséretre méltó? Igaz? Tisztességes? Helyes? Tiszta? Szép? Tiszteletre méltó?”

Amikor olyan dolgokra gondolsz, amik jók, dicséretre méltók, igazak, tisztességesek, helyesek, tiszták, szépek és tiszteletre méltók, akkor abból igazából Isten képe rajzolódik ki.

Ézsaiás próféta könyve 26. részének 3. verse azt mondja: „Meg fogod tartani teljes békességben azokat, akik bíznak benned, mindazokat, akik gondolataikat rád irányítják” (NLT fordítás).

Amire gondolsz, meghatározza, mennyire leszel stresszes és aggódó. Ha a gondolataidat Istenre irányítod, ő tökéletes békességben fog tartani téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan sikerül megvívnod a csatát a stressz ellen az életedben?
  • Ha felteszed a nyolc kérdést a kedvenc időtöltéseiddel kapcsolatban, milyen eredményt kapsz? Ez megváltoztat valamit a számodra?
  • Hogyan tudnád gondolataidat a nap folyamán gyakrabban Isten felé irányítani?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása