Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne engedd, hogy a magányosságod keserűséggé váljon!

2019. november 03. 03:00 - FodorImi

20191103.jpg

„Az első alkalommal, mikor bíróság elé vittek, senki sem jött velem. Mindenki elhagyott, de ezt ne róják fel nekik!” (2Tim 4,16 NLT fordítás).

Pál azt mondja a Timóteushoz írt második levele 4. rész 16. versében: „Az első alkalommal, mikor bíróság elé vittek, senki sem jött velem. Mindenki elhagyott, de ezt ne róják fel nekik!” (NLT fordítás).

Pál, Jézus valaha élt egyik legnagyobb követője, bírósági tárgyaláson volt Rómában, és egyetlen személy sem lépett elő, hogy megvédje. Senki sem. Teljesen maga maradt. Senki sem állt elő, hogy azt mondja: „Ez egy jó ember, nincs vele gond, ne bántsátok!”

Pál mégsem mondta: „Ezek a semmirekellők – azok után, amit éveken át tettem értük!” Helyette inkább azt mondta: „Ne róják fel nekik!” Más szavakkal, nem hagyta, hogy megkeseredjen, mert a keserűség mindig rosszabbá teszi a magányosságot.

Ez csak az egyik módja annak, ahogy Pál tanít minket, hogyan éljünk, amikor a magányosság időszakán megyünk keresztül. Amikor magányosnak érzed magad, minimalizálnod kell a bánatodat. Arra van szükséged, hogy a szomorúságból visszavegyél, az imádságot pedig felerősítsd! Ne ismételgesd magadban újra és újra a bántalmadat! Ha ezt teszed, akkor egyre jobban elhatalmasodik feletted.

Mondj nemet a neheztelésre, különben a keserűség fel fog emészteni!

A keserűség és a magány együtt járnak, hiszen körforgásban vannak. Egyedül maradsz. Azután kezded rosszul érezni magad miatta, és már nem is keresed mások társaságát, és egyre keserűbb leszel. A keserűséged még magányosabbá tesz, az pedig még keserűbbé. Hamarosan nehéz szívű, depressziós személy leszel, akinek senki sem akar a közelébe kerülni.

Senki sem akar egy megkeseredett személy mellett lenni. Senki sem akar egy cinikus ember mellett lenni. Senki sem akar egy olyan személy mellett lenni, aki állandóan mérges.

A keserűség csak állandósítja a magányt. Ezért minimalizálnod kell a fájdalmat, amikor a magány időszakán mész keresztül. Ne építs falat az életed köré!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a természetes reakciód a magányosságra?
  • Kik azok az emberek az életedben, akiket elérhetsz, mikor egyedül vagy?
  • Mit tudsz tenni ahelyett, hogy újra és újra ismételnéd magadban azokat az eseményeket, körülményeket, amely a magányossághoz vezettek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása