Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor magányos vagy, Isten veled van

2019. november 04. 03:00 - Molyhoslepke

maganyos_hajo.jpg

„Az első alkalommal, mikor bíróság elé vittek, senki sem jött velem. Mindenki elhagyott, de ezt ne róják fel nekik! Az Úr azonban velem állt, és erőt adott, hogy a jó hírt egészében hirdethessem, hogy minden pogány meghallja. És megmentett a biztos haláltól” (2Tim 4,16–17 NLT fordítás).

Hol van Isten, amikor magányos vagy? Ott van, ahol addig is volt: melletted. Akkor is veled van, ha ezt nem érzed. A Biblia többször is említi, hogy ha kapcsolatod van Krisztussal, Isten mindig veled lesz. Így szól hozzánk: „Veletek vagyok mindig e kor legvégéig” (Mt 28,20 NIV fordítás). Ő mindig veled van. Sosem vagy tényleg teljesen egyedül.

Néhány évvel ezelőtt Kay-jel Hongkongba repültünk, hogy szemináriumot tartsunk néhány misszionáriusunknak. A tizenhét órás repülőút felénél óriási égiháborúba kerültünk. A gép csak úgy rázott, és dobált minket. Megdőlt a gép, az emberek kezdtek idegesek lenni. Nyilvánvalóan zavarták őket a körülmények. A személyzet a hangosbemondón megkérdezte, hogy van-e az utasok között lelkipásztor. Felemeltem a kezem. Odajöttek hozzám, és mondták, hogy mindenki elég ideges a repülés miatt. Megkérdezték, tudnék-e valamit szellemit tenni. Így áldozatot mutattam be.

Nem, nem egészen. Az utasoknak azonban hallaniuk kellett, hogy Isten velünk van. A hívők számára ez egy olyan ígéret, amelybe kapaszkodhatunk a félelem és a magány perceiben. Ez nem csupán egy vigasz, hanem lehetőséget is ad arra, hogy Istent jobban megismerjük.

Az elhagyatottság segít Istent mélyebben megismerni. Magányosságod időszakában szükséges felismerned az ő jelenlétét.

Amy Grant egyik dala így szólna magyarul: „Szeretem a magányos napot, mert elvezetnek hozzád”. Az ima az elhagyatottság leghathatósabb ellenszere, és Isten 24 órában elérhető. Bárhol és bármikor megkeresheted. Ő érti, amikor így szólsz hozzá: „Uram, fáj a magány. Meghasad a szívem. Nyomorult vagyok. Üresnek érzem magam. Segíts, Istenem!” Bármikor fohászkodhatsz hozzá.

Dávid egyik zsoltárában így fogalmazott: „Hová menekülhetnék színed elől?” Sehová. Egyszerűen nem tudsz olyan helyre menni, ahol Isten nincs jelen. Ha Krisztusba helyezted bizalmad, ő veled van a szívedben. Ha egyedül érzed magad, gondolj erre!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan tapasztaltad meg a múltban Isten jelenlétét az életedben? Milyen hatást gyakorolt ez rád?
  • Hogyan tudsz jobban megismerkedni Istennel?
  • Imádságban mit kell hinned, hogy a magányodban enyhülést tapasztalj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása