Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A magány vágyakozik az Istennel való kapcsolatra

2019. november 05. 03:00 - Besther

20191105.jpg

„Nem jó az embernek egyedül lenni” (1Móz 2,18).

Amit gyakran magánynak hívsz, az valójában Isten utáni honvágy, csak még soha nem ismerted fel.

Úgy teremtettek, hogy személyes, bensőséges kapcsolatod legyen Jézus Krisztussal. Isten arra vágyik, hogy ilyen kapcsolata legyen veled. A Fia tényleg meghalt, ezért a tiéd lehet ez a kapcsolat. Ezt soha semmi sem fogja pótolni: sem személy, sem tapasztalat, sem drog, sem siker, sem tárgy, sem javak. Semmi sem tölti ki azt az égő lyukat a szívedben, amit Isten a maga számára alkotott. Azt akarja, hogy ismerd őt.

Hogyan ismerheted meg Istent?

1. Nyisd meg az életed Jézus Krisztus előtt. Mondd: „Jézus Krisztus, meg akarlak ismerni. Meg akarom tanulni, hogy úgy szeresselek téged, ahogy te szerettél engem, mielőtt még tudtam volna. Kapcsolatban akarok lenni veled.” Arra teremtettek, hogy kapcsolatban légy Istennel. Nem a félelem vallására, nem szabályok és rendeletek betartására, nem rituálékra, hanem olyan kapcsolatra, melyben mindig beszélhetsz Istennel, és ő munkálkodik benned és általad. Ez a legmélyebb magányod ellenszere.

2. Csatlakozz egy gyülekezethez! Nem magányos keresztényeknek gondolt minket. Találj egy helyet, ahová csatlakozhatsz! Csatlakozz egy kis csoporthoz, ahol mások megismerhetnek, és támogatni tudnak, amikor nehéz időszakon mész keresztül. Próbáld meg! Kockáztass! Csatlakozz egy kiscsoporthoz!

Az igazi oka annak, hogy sok keresztény magányos, mert csak ülnek, amikor szolgálniuk kellene. A körülöttünk lévő világ tele van olyan emberekkel, akik magányosak, és arra várnak, hogy valaki gondoskodjon róluk. Például az az idős ember, akit már két éve nem látogattak meg. Az a tinédzser, aki mindent összezavart, és azon gondolkodik, hogy mit fog csinálni az életével. Az az egyedülálló felnőtt, aki minden nap az üres lakásába megy haza. Az az özvegy, aki épp csak eltemette a férjét. Az a dolgozó, aki munka után minden nap a bárba megy, mert nincs más, amit tehetne.

A világ tele van olyan emberekkel, akik arra vágynak, hogy szeressék őket. Ne mondd, hogy nincs egy barátod se, kezdd el azt kérdezni, hogy „Istenem, kinek a számára használhatsz, hogy segítsek? Kinek mutathatnám meg szereteted?” Ha csak annyit teszel, hogy elkötelezed magad magányos emberek barátjaként, akkor jelentőségteljes lesz az életed. Ez igaz és értékes életcél lehet. Vegyél részt a szolgálatban!

Az életben még át fogsz menni magányos időszakokon, de sosem leszel egyedül, ha bensőséges kapcsolatod van Jézus Krisztussal.

  • Ha nincs meg az a kapcsolatod Krisztussal, akkor kérlek, hogy imádkozz így: „Drága Jézus Krisztus, nem egészen értem, de szívemben van egy űr, melyet csak te tölthetsz be. Rájöttem, hogy arra teremtettél, hogy szeress, és kapcsolatban legyek veled. Ma át akarom lépni a vonalat, és ki akarom alakítani ezt a kapcsolatot. Kérlek, jöjj az életembe és a szívembe. A magányosságom és a fájdalmam cseréld fel a te szereteteddel. A családod, az egyház része akarok lenni. Át akarom adni az életem, hogy másokat segítsek, akiknek annyira kétségbeesetten szükségük van a te szeretetedre és a te segítségedre.” Ha ezt az imát elmondtad, Isten hallotta, te pedig megtetted az első lépést a keresztény életben.
  • Mindegy, hogy hol tartasz lelki utadon, imádkozhatsz így: „Atyám, köszönjük, hogy te betöltöd a legmélyebb szükségeinket. Köszönjük, hogy elküldted Fiadat, Jézus Krisztust, s így kapcsolatunk lehet veled, melyet senki nem vehet el, és sosem leszünk teljesen egyedül, mert te az életünkben vagy. Köszönjük Jézus nevében. Ámen!”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.29.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása