Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kulcs a kapcsolataid javításához

2019. november 19. 03:00 - Ivanyina Krisztina

20191119.jpg

„A hozzáállásodnak olyannak kell lennie, mint az enyémnek, mert én, a Messiás, nem azért jöttem, hogy nekem szolgáljanak, hanem hogy én szolgáljak, és hogy életemet adjam váltságdíjul sokakért” (Máté 20,28 TLB fordítás).

Tudni akarod, hogy mi a kulcsa, hogy jobb kapcsolataid legyenek az életben?

Meg kell tanulnod szolgálni.

A legtöbb kapcsolati problémának a gyökere az énközpontúság. Más kérdésekkel is foglalkoznod kell, de a gyökér majdnem mindig az énközpontúság. Azt akarjuk, amit akarunk, és akkor, amikor akarjuk. Egyik személy sem fog mozdulni: ez konfliktust okoz.

Ez az, amiért szükséges kilépned a saját szemszögedből, és megtanulni másokat szolgálni. Mások szolgálata megváltoztat, és ez útközben megváltoztatja a kapcsolataidat.

Isten egyik legnagyobb leckéje, amit meg akar neked tanítani, amíg ezen a bolygón vagy, hogy miként légy önzetlen. Ez egy egész életen át tartó tanulás. Sajnos, nagyon sok ember úgy éli le az egész életét, hogy ezt nem tanulja meg.

Mégis választhatod, hogy másképp élj. Megtanulhatod, hogy önzetlen legyél. Hogyan? Igazán egyszerű: másold Jézust!

Jézus ezt így mondja: „A hozzáállásodnak olyannak kell lennie, mint az enyémnek, mert én, a Messiás, nem azért jöttem, hogy nekem szolgáljanak, hanem hogy én szolgáljak, és hogy életemet adjam váltságdíjul sokakért” (Máté 20,28 TLB fordítás).

A következő alkalommal, amikor Jézus életéről olvasol a Bibliában, figyeld meg, hogy ő hogyan foglalkozott másokkal! Nézd meg, hogyan tett mindig másokat maga elé! Amikor utánzod  a hozzáállását, akkor nem a magad, hanem mások javára éled az életed. Jézus következetesen megmutatta ezt az evangéliumokban.

Tanuld meg ezt tenni, és ezzel javítani fogod a kapcsolataidat. Nem csak Jézushoz fogsz hasonlóbbá válni, hanem sokkal jobban fognak szeretni és tisztelni a barátaid. Az emberek azok körül akarnak lenni, akik folyamatosan próbálnak másokat szolgálni, és nem csak a saját ügyüket mozdítják elő.

Ne próbálj meg érdekes lenni; légy érdeklődő. Érdeklődj mások iránt! Ha ezt teszed, az emberek azt fogják gondolni, hogy te vagy a legnagyszerűbb ember a világon. A legtöbb ember csak magával foglalkozik. Amikor elkezdesz érdeklődni irántuk, ők értékelni fognak. Talán még a valaha élt legjobb beszélgetőtársnak is tekintenek téged.

A Biblia azt mondja az önzetlen szolgálatról: „Mert ha ezzel a hozzáállással szolgálod Krisztust, tetszeni fogsz Istennek, és mások elismerően fognak vélekedni rólad” (Róm 14,18 NLT fordítás).

Az önzetlenség át fogja formálni a kapcsolataidat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ki a jó példa az életedben az önzetlen szolgálatra?
  • Mikor találod a legnehezebbnek, hogy önzetlenül viselkedj másokkal? Miért?
  • Melyik kapcsolatod javíthatod ezen a héten azáltal, hogy önzetlenül szolgálod a másik személyt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása