Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan teremj olyan gyümölcsöt, ami megmarad?

2019. november 27. 03:00 - Besther

20191127.jpg

„Ti nem választottatok engem, de én titeket választottalak, és titeket jelöltelek ki, szóval elmehettek, és gyümölcsöt teremhettek – gyümölcsöt, ami megmarad” (Jn 15,16 NIV fordítás).

Isten megbízatása mindenkinek szól – beleértve olyan embereket is, mint te és én.

A világban nincs elég misszionárius ahhoz, hogy Isten küldetését önmagukban teljesíteni tudnák.

Jézus ezt mondta nekünk: „Ti nem választottatok engem, de én titeket választottalak, és titeket jelöltelek ki, szóval elmehettek, és gyümölcsöt teremhettek – gyümölcsöt, ami megmarad” (Jn 15,16 NIV fordítás).

A gyümölcs a sikeres és termékeny élet metaforája. Jézus azt akarja, hogy olyan gyümölcsöt teremjünk, ami maradandó.

A legtöbb dolog, amit most csinálunk, nem fog megmaradni. Halálod után 10 évvel a legtöbb dologra, amit csináltál, már senki sem fog emlékezni. Nem fogja érdekelni az embereket, hogy milyen filmeket néztél, milyen könyveket olvastál, vagy miként töltötted a nyaraidat.

Jézus viszont azt akarja, hogy olyan dolgokat tegyél, ami maradandó. Csak két dolog maradandó: az igazság és az emberek.

Képzeld el, hogy azon a napon, amikor a mennybe kerülsz, odajön hozzád egy ember, és ezt mondja: „Csak szeretnék köszönetet mondani neked.”

Ezt válaszolod: „Köszönetet mondani nekem? Nem is ismerlek!”

„Igazad van, nem ismersz. Viszont segítettél egy szolgálatban. Részt vettél egy gyülekezeti programban, egy humanitárius szolgálatban. Tettél valamit, ami miatt megismertem Istent. Én miattad vagyok a mennyben. Örökké a barátod leszek.”

Semmi sem fontosabb, mint másokat segíteni egy sorsukat meghatározó döntésben, mert ez olyan gyümölcs, ami a földi életünk után is megmarad.

William James-nek tulajdonítják ezt a mondást: „Az életünknek akkor van a legnagyobb haszna, ha azt olyanba fektetjük, ami azon túl is megmarad.”

Amikor az életedet emberekbe fekteted, akik az örökkévalóságban is élni fognak, akkor maradandó gyümölcsöt teremsz.

Lehet, hogy tanár vagy. Lehet, hogy könyvelő vagy. Lehet, hogy portás vagy.

A legnagyobb elhívásod azonban az, hogy az Istentől kapott ajándékaidat arra használd, hogy minél több ember jusson a mennybe.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen dolgokra törekednek az emberek ebben az életben, amelyek még néhány évig sem maradnak meg a haláluk után?
  • Ha te már Jézus követője vagy, kik voltak azok az emberek, akik szerepet játszottak abban, hogy megismerted Istent? Szánj időt arra, hogy megköszönd őket Istennek!
  • Tudsz valakiről, aki azért lesz a mennyben, mert te beszéltél neki Krisztusról?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.20.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása