Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit elhiszi azt, amit nem látsz

2019. november 29. 03:00 - Ivanyina Krisztina

20191129_a-hit-valosagga-valtja-az-almokat.jpg

„A hit azt jelenti, hogy biztosak vagyunk azokban a dolgokban, amelyeket remélünk, és tudjuk valamiről, hogy az valóságos, még akkor is, ha nem látjuk” (Zsid 11,1 NCV fordítás).

A hit látja a jövőt a jelenben. Ez azt jelenti, hogy látjuk a jövőt már előre. Az emberek azt mondják: „Hiszem, ha látom.” Isten éppen az ellenkezőjét mondja: „Ha hiszel, meglátod.” Bizonyos dolgokat soha nem fogsz látni, hacsak előbb nem hiszel bennük.

Minden nagyszerű tett azzal kezdődött, hogy valaki elhitte, hogy valami lehetséges. A hit az álmokat valósággá váltja. Valósággá változtatja azt, amit elképzelsz. Semmi sem történik addig, amíg először valaki nem hiszi el, hogy az lehetséges.

Közel 40 évvel ezelőtt, amikor az első istentiszteletet tartottam a Saddleback gyülekezetben, egy kis csoport előtt álltam, és megosztottam az álmot, amit Isten adott nekem: egy kétszázezer négyzetméteres telken van a gyülekezetünk, és húszezer ember felé szolgálunk minden héten.

Aki ott volt, mindenki nevetett ezen. Őszinte leszek, én is nevettem. Mindannyian tudjuk, hogy mennyibe kerül egy telek azon a környéken. Lehetetlennek tűnt.

De Isten megtette. Minden, amit Isten a Saddleback gyülekezeten keresztül tett az elmúlt négy évtizedben, lehetetlennek tűnt addig, amíg az meg nem valósult.

Neked is legyen egy álmod. Az, hogy van álmod és van célod, már a hit cselekedete. Amikor Istenhez fordulsz, és azt kérdezed tőle, hogy mit akar, hogy tegyél, mondd ezt: „Istenem, hiszek abban, hogy te azt akarod, hogy elvégezzem ezt a dolgot erre az időre.” Amikor ezt teszed, akkor hitből cselekszel.

És a hit kedves Istennek.

Milyen lehetetlen feladattal kapcsolatban bízol most Istenben?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az, amiről azt gondoltad, hogy lehetetlen, de Isten mégis elvégezte?
  • Mi az az álmod, amivel kapcsolatban bízol Istenben, hogy valósággá fogja tenni?
  • Mi a legnagyobb félelmed, amikor arra az álomra vagy jövőképre gondolsz, amelyet Istentől kaptál az életedre vonatkozóan?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása