Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A várakozás a hit bizonyítéka

2019. december 09. 03:00 - daniella_89

20191209.jpg

„Türelmesen vártam az ÚRra; ő felém fordult, és meghallotta kiáltásomat” (Zsolt 40,2 NIV fordítás).

A hit egyik legnyilvánvalóbb vallomása az, ahogy az élet várószobáira reagálsz.

Milyen hosszan vagy képes várakozni? Ez az érettség egyik jele. Természetesen a gyermekek számára nehéz a várakozás. Nem tanulták meg a különbséget a „Nem” és a „Még nem” között. Ha azt mondod nekik: „Még nem”, azt gondolják, ez azt jelenti, hogy nem fog megtörténni. De ahogy idősebbek leszünk, megtanuljuk, hogy nem erről van szó.

A lelki érettség a várakozásra való képesség. A hit a válaszra való várakozás – megértve azt, hogy a válasz néha késik.

Isten tervében az időzítés annyira döntő. Sokszor a helyes dolog lehet, csak a rossz időben. Nem akarsz Isten mögé, vagy elé kerülni. Isten időzítése tökéletes a munkádban, a házasságodban, a tanulásodban, a nyugdíjazásodban és egy imára való válaszban: az életed minden területén.

Nézd meg a Bibliában, hányszor kellett az izraelitáknak Istenre várni. Miközben várakoztak, Isten felkészítette őket. Izrael gyermekei 400 évet vártak, hogy megszabaduljanak az egyiptomi szolgaságból. Ez bármelyik könyvben hosszú idő! Még akkor is, amikor Mózes feltűnt, az embereknek további 80 évig kellett várniuk: 40 évet, míg felnőtt a fáraó palotájában, majd másik 40 évet, amíg elment megedződni a sivatagon túl. Mózes 80 évesen tért vissza, és végül kivezette Egyiptomból a népet. Isten időzítése tökéletes!

A 40. zsoltár 2. verse ezt mondja: „Türelmesen vártam az ÚRra; ő felém fordult, és meghallotta kiáltásomat” (NIV fordítás).

Ahogy az élet várószobáira reagálsz, az a hited vallomása.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor vagy a legtürelmesebb? Mikor vagy hajlamos arra, hogy a legkevésbé legyél türelmes?
  • Az előző kérdésre adott válaszaid hogyan fedik fel azt, hogy mibe helyezed a bizalmad?
  • Hogyan láttad meg, hogy Isten növeli a hitedet, és fejleszti a személyiségedet, miközben az ő tökéletes időzítésére vártál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása