Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amíg várakozol, Isten dolgozik benned

2019. december 15. 03:00 - nagynikoletta

20191215.jpg

„Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az Úr a pusztában negyven éven át, hogy megsanyargatva és próbára téve téged megtudja, mi van a szívedben” (5Móz 8,2).

Ha minden imádság rögtön választ kapna, ha minden szükséglet azonnal kielégítésre kerülne, és ha minden probléma automatikusan megoldódna, akkor a hited sohasem növekedne. Elkényelmesednél. Nem lenne  szükséged a hitre.

Emberek vagyunk, és nem szeretünk várni. Utáljuk! Nem szeretünk várakozni az orvosi rendelőben, sem a sorban az élelmiszerboltban, sem a STOP táblánál. És jobb lenne, ha nem kellene várni az ételünkre az étteremben sem!

Az élet azonban tele van várakozással. Az zsidóknak meg kellett tapasztalniuk ezt a tényt. Mózes 5. könyvének 8. fejezetében a 2. vers ezt mondja: „Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az Úr a pusztában negyven éven át, hogy megsanyargatva és próbára téve téged megtudja, mi van a szívedben”. Az út, amit a zsidók megtettek Egyiptomból Izraelbe, csupán néhány hétig tartott volna. Nekik viszont 40 évbe telt! Körbe-körbe jártak Istennel szembeni engedetlenségük miatt. Miközben az egyik elodázást a másik után élték át, Isten próbára tette őket. Meg akarta vizsgálni, milyen a hitük.

Isten arra használja a késedelmeket, hogy minket is megpróbáljon, és megvizsgálja, milyen a hitünk.

Érezted már valaha, hogy te rohantál volna előre, de a hited azt mondta, hogy Isten nem ezt teszi? Isten időzítése tökéletes, de az ő menetrendje gyakran nincs összhangban a miénkkel. Amikor sietünk, akkor mindig mikor kérdéseket teszünk fel: „Uram, mikor fogok újból állást találni?”, „Mikor fogom megtalálni a megfelelő embert, aki házastársammá lesz?”, „Mikor lesz gyermekem?”, „Mikor fogok meggyógyulni?”, „Mikor fogsz választ adni imámra?”.

Talán, most éppen Isten várószobájában vagy. Ez nem túl szórakoztató. Azonban ez az idő hited épüléséhez szükséges.

A Biblia azt mondja Ézsaiás könyve 64. fejezetének 3. versében: „Soha senki sem hallotta, fülébe nem jutott, szemével nem látta, hogy volna Isten rajtad kívül, aki ilyet tenne a benne bízókért.”

Ez azt jelenti, hogy amíg várakozol, Isten munkálkodik. Lehet, hogy te nem látod ezt. Lehet, hogy a színfalak mögött. De mialatt vársz az imádra érkező válaszra, vagy arra, hogy megváltozzanak dolgok, vagy hogy mások legyenek a körülmények, Isten munkálkodik – és Ő dolgozik benned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A türelem gyakorlása kisebb dolgokban, hogyan segítheti hited növekedését Isten várószobájában?
  • Miért számít, milyen a hozzáállásod, amikor arra vársz, hogy Isten megtegyen valamit az életedben?
  • Melyek voltak a legnehezebb várakozási időszakok életedben? Melyek voltak a legnagyobb lelki növekedés időszakai életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása