Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra használja az időt, hogy segítsen növekedned

2019. december 28. 03:00 - FodorImi

20191228.jpg

„A megfelelő időben meg fogom hallgatni az imádat, az üdvösség napján meg foglak segíteni” (Ézs 49,8 NCV fordítás).

A megfelelő időben Isten képes bármit azonnal megtenni. Ézsaiás próféta könyve 60. részének a 22. versében Isten ezt mondja: „Én vagyok az Úr, és amikor eljön az ideje, megcselekszem ezen dolgokat, melyek hamar meg fognak történni” (NCV fordítás).

Nehéz ezt elfogadnunk, mert Isten „várószobája” néha életünk legnehezebb része. Akkor vagyunk Isten várószobájában, amikor siettetnénk, hogy megtörténjen valami, Isten azonban nem. Lehet, hogy sürgetnéd, hogy megszerezd a diplomád, hogy megházasodj, vagy megköss valami nagy üzletet. Figyeled, ahogy az idő egyre csak fogy, fogy, és azt mondod: „Istenem már nincs hátra túl sok idő. Ez vagy most történik meg, vagy soha.”

Isten azonban nincs az időhöz kötve. Mivel ő teremtette az időt, ő az időn kívül áll. Ezért mondja a Biblia a 90. Zsoltár 4. versében, hogy ezer esztendő Isten előtt olyan, mint néhány óra.

Isten arra használja az időt, hogy próbára tegye a hitedet, és építse a jellemedet. Miközben te a céljaid elérésén dolgozol, Isten rajtad dolgozik. Istent sokkal inkább érdekli, hogy te milyen vagy, mint az, hogy mit próbálsz elérni, mert a sikereidet nem viszed a mennybe, csak a személyiségedet.

Sokszor azt gondoljuk, hogy mi várunk Istenre, hogy megtörténjen valami, például hogy választ kapjunk egy imádságunkra. Isten azonban azt mondja: „Nem ti vártok rám, én várok rátok. Felkészítelek titeket. Próbára teszem a hiteteket, az érettségeteket, mert az áldás, amit adni akarok nektek, messze nagyobb, mint amit jelenleg kezelni tudnátok. Bíztok bennem?”

A késleltetés része lehet Isten tervének, hogy tanítson, hogy bízz benne, és hogy növekedjen a jellemed. Ézsaiás próféta könyve 49. részének a 8. verse ezt mondja: „A megfelelő időben meg fogom hallgatni az imádat, az üdvösség napján meg foglak segíteni” (NCV fordítás). Nem csak „lehet”, hanem Isten igenis meg fog hallgatni, válaszol és segít, amikor eljön az ideje.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Most mit vársz Istentől, hogy megtegyen az életedben?
  • Mit gondolsz, milyen módon szeretné Isten, hogy növekedj miközben vársz?
  • Szeretnéd, ha Isten hűségesnek találna amikor az élet „várószobájában” vagy? Hogyan nyilvánul ez meg abban, ahogy külsőleg vagy belsőleg Isten késleltetésére reagálsz?

 +(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása