Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten terve jó, de nem mindig kényelmes

2019. december 31. 03:00 - magyarosijulia

20191231.jpg

„József elment a galileai Názáretből a Júdeában lévő Betlehembe [...] József azért ment oda, hogy bejegyezzék Máriával. Máriát Józsefnek ígérték feleségül, és áldott állapotban volt. Amíg Betlehemben voltak, eljött az idő, hogy Mária megszülje gyermekét" (Lk 2,4–6 GW fordítás).

Istennek jó terve van az életeddel, ez a terv a javadat szolgálja, és ez egy szeretettel teli terv. Viszont ez nem jelenti azt, hogy fájdalommentes, és azt sem, hogy mindig kényelmes lesz.

Ez különösképpen igaz volt Jézus születésekor is. A körülmények aligha voltak kedvezőek Mária és József számára. A Biblia leírja, hogy „Abban az időben, Augustus császár rendeletet adott ki népszámlálásra az egész Római Birodalomban [...] József elment a galileai Názáretből a Júdeában lévő Betlehembe [...] József azért ment oda, hogy bejegyezzék Máriával. Máriát Józsefnek ígérték feleségül, és áldott állapotban volt. Amíg Betlehemben voltak, eljött az idő, hogy Mária megszülje gyermekét" (Lukács 2,1.4–6 GW fordítás).

Mária és József épp megpróbált felkészülni arra, hogy Isten Fiának a szüleivé lesznek, amikor meghallották, hogy a császár népszámlálást rendelt el, és hogy mindenkinek vissza kell térnie a szülővárosába.

Nézzük meg ezt a helyzetet egy másik nézőpontból: ha holnap a kormány egy ilyen rendeletet adna ki, és minden embernek vissza kellene utaznia egyszerre a szülővárosába, teljes káosz lenne. Egyetlen repülőn, vonaton vagy autóban sem lenne szabad hely, és minden autópálya zsúfolásig megtelne. Hihetetlenül idegesítő és kényelmetlen lenne ez a helyzet.

Most képzelj el egy ilyen utazást kilenc hónapos terhesen. Képzeld el, mennyire kényelmetlen lenne szamáron utazni egy másik városba úgy, hogy bármelyik percben megszülethetik a kisbaba. Ráadásul, amikor Mária megérkezett Betlehembe, egyedül kellett megszülnie gyermekét az édesanyja vagy egy bába segítsége nélkül egy istállóban, egy csomó állat között.

Jézus születésekor egyetlen körülmény sem volt kedvező, de mindegyik része volt Isten tervének. Már jóval korábban megírták, hogy Jézus Betlehemben fog megszületni. Mindazok a kellemetlenségek, amelyek által eljutottak Betlehembe, részei voltak a Mária és József számára elkészített nagyobb tervnek, amely sokkal jobb volt, mint amit ők valaha is meg tudtak volna álmodni.

József és Mária bízott Istenben a kényelmetlenségek és félelmeik közepette is.Ugyanígy te is bízhatsz Istenben, hogy nagyon sok dolog, amit tesz vagy megenged az életedben azért van, mert ő tud mindent a legjobban. Lehet, hogy néhány kényelmetlen dolgot használ fel arra, hogy eljuttasson oda, ahol lenned kell. Ő mindig a te javadra munkálkodik és azon, hogy véghez vigye céljait az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen kényelmetlenségeket használt már fel Isten arra, hogy eljuttasson oda, ahol lenned kellett?
  • Mit gondolsz, milyen jellemvonásokat akar kifejleszteni benned Isten, amikor akadályokkal és kényelmetlenségekkel kell szembenézned?
  • Tudod, hogy Istennek milyen célja van veled, vagyis, hogy miért teremtett erre a világra? Hogyan gondoskodott a szükségeidről azért, hogy megvalósulhasson az ő célja veled?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása