Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Teljesítsd gyorsan Istennek tett ígéreteid!

2020. január 08. 03:00 - ReveSz

20200108.jpg

„Ha ígéretet teszel Istennek, teljesítsd olyan gyorsan, ahogy lehet!” (Préd 5,4 GNT fordítás).

Ahogy egy új évet indítasz, lehet, te is hozol új elhatározásokat. Valamelyek magadhoz, a karrieredhez vagy a családodhoz kötődnek. Lehet, hogy még Istennek is vannak ígéreteid.

Ha ígéretet teszel Istennek, azt gyorsan kellene teljesítened. Ahogyan a halogatott engedelmesség engedetlenségnek számít, úgy a halogatott ígéret is egy meg nem tartott ígéret.

A prédikátor könyve 5. fejezetének 4. verse tisztán beszél erről: „Ha ígéretet teszel Istennek, teljesítsd olyan gyorsan, ahogy lehet!” (GNT fordítás).

Egy másik ígéret, amit érdemes megtartanod: gyorsan fuss el a kísértéstől.

Kísértéskor szükséged lesz mind megelőző, mind azonnali taktikára. A megelőző taktika azt jelenti, hogy azon dolgozol, hogy távol tartsd magad a kísértő helyzetektől. De ma koncentráljunk az azonnali taktikára! Mit tegyél, amikor kísértésbe esel?

A Biblia világosan megmondja, mit tegyél a kísértéssel: „Fuss el minden gonosz dologtól!” (1Tim 6,11 NLT fordítás).

Ez így igaz. Amikor kísértést érzel arra, hogy valami önpusztító vagy Istent megszégyenítő dolgot tegyél, akkor gyorsan ki kellene lépned abból a helyzetből.

Mit nem kellene tenned? Ne vitatkozz a kísértéssel! Ne harcolj vele! Miért? Mert el fogod veszíteni azt.

Ha látsz valamit a TV-ben, ami csábítja a vágyaidat, válts csatornát! Ha nehézségeid vannak az alkohollal, fuss el jó messze a bároktól!

Egy konkrét kísértésről mondja a Biblia, mégpedig a korinthusiakhoz írt 1. levél 10. fejezetének 14. versében, hogy fussunk el előle, mégpedig a bálványimádásról.

„Várj egy percet!” – mondhatod. „Nincs bálvány a házamban.” – Engedd meg, hogy másképp tegyem fel a kérdést: Van olyan személy vagy tárgy, amit bálványozol? Siker? Szépség? Egy kedvenc sportoló vagy sport? Egy bizonyos híresség? A közösségi média?

Bármi, amit Isten elé helyezel, az bálvány. Manapság elég kevés embernek van kőből vagy fából készült bálvány figurája. Annál inkább hordunk bálványokat a tárcánkban, nézzük őket a TV-ben, vagy helyezzük el azokat az autóbeállónkban, a ház előtt.

Nem számít, mik a bálványaid, és nem számít, mik a kísértéseid, a taktika tiszta: Fuss el! Ne vitatkozz! Ne harcolj! Fuss! Ha nem akarod, hogy megcsípjenek a méhek, menj el a kaptártól!

Amint belépsz ebbe az új évbe, határozd el, hogy két dolgot gyorsan fogsz megtenni: teljesíted az Istennek tett ígéreteidet, és elfutsz a kísértéstől!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Melyik Istennek tett ígéretedet szükséges ma teljesítened? Melyiket kell teljesítened ezen a héten?
  • Milyen kísértéssel próbáltál harcolni, ami elől szükséges menekülnöd?
  • Mi az a dolog, amit Isten elé helyezel? Hogyan tudsz előle elfutni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása