Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Siess jót cselekedni!

2020. január 09. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Ne tartsd vissza a jót azoktól, akik megérdemlik, ha hatalmadban áll segíteni rajtuk!” (Péld 3,27 NLT fordítás).

Az elmúlt napokban arról beszéltünk, hogy mikor kell gyorsan reagálnunk Isten Lelkének hívására. Íme, amiről beszéltünk: Azonnal engedelmeskedj, amikor Isten megszólít, hogy tégy valamit! Cselekedj gyorsan, amikor meg kell bocsátanod, vagy bocsánatot kell kérned! Légy gyors, amikor Istennek tett ígéretedet megtartod! És amikor kísértéssel nézel szembe, fuss el!

Ma további két esetet fogunk vizsgálni, amikor gyorsan kellene cselekedned. Először is cselekedj gyorsan, amikor van lehetőséged jót tenni valakivel. A Biblia újra és újra elmondja, hogy ha látsz alkalmat arra, hogy valakivel valami jót tegyél, akkor tedd meg azonnal!

Ebben az évben, Isten olyan embereket fog az utadba tenni, akik szükséget szenvednek. A szükségük lehet, hogy fizikai jellegű. Néhányuk talán érzelmi, mint a kedvességre vagy a bátorításra való szükség.

A példabeszédek könyve 3. fejezetének 27. verse azt mondja: „Ne tartsd vissza a jót azoktól, akik megérdemlik, ha hatalmadban áll segíteni rajtuk!” (NLT fordítás).

Ha például látsz valakit, aki hajléktalan, ne azt mondd, hogy valamikor segíteni fogok egy hajléktalanon. Inkább segíts rajta azonnal!

A Bilblia azt mondja A prédikátorok könyve 11. fejezetének 4. versében: „Ha a tökéletes feltételekre vársz, soha semmit sem fogsz tenni.”

Soha nincs „tökéletes„ idő valamit megtenni. Azonkívül, egyikünknek sem garantált még a holnapja sem. János evangéliuma 9. fejezetének 4. versében azt mondja Jézus: „Mindannyiunknak gyorsan végre kell hajtania a feladatokat, amelyeket az adott nekünk, aki elküldött engem, mert kevés idő van hátra, mielőtt leszáll az éj, és minden munka véget ér” (TLB fordítás).

Végül az utolsó a legfontosabb, amikor gyorsan kellene cselekedned. Gyorsan kellene cselekedned, amikor Isten megváltást ajánl. Isten felajánlja neked a megváltást, és ma van a napja, hogy ezt elfogadd.

Amikor tinédzser voltam, volt egy poszterem a hálószobám falán, amin az állt: „A nem döntés is döntés”.

Amikor azt mondod: „Még nem”, akkor valójában nemet mondasz Krisztusnak. A Bilblia azt mondja: „Isten most éppen kész arra, hogy köszöntsön téged. Ma kész arra, hogy megmentsen” (2Kor 6,2 TLB fordítás).

Hogyan fogadod el az üdvösséget? Elfordulsz magadtól Isten felé. Megbízod Krisztust, hogy jöjjön az életedbe, megbocsássa a bűneidet, és azzá tegyen, akivé akarja, hogy legyél.

Ha azzal akarod kezdeni az új évet, hogy elfogadod Isten megváltását, akkor imádkozhatsz valahogy így: Uram Jézus, személyesen meg akarlak ismerni. Köszönöm, hogy meghaltál a kereszten a bűneimért. Beengedlek az életembe, és elfogadlak mint Üdvözítőmet és Uramat. Köszönöm, hogy megbocsátasz nekem a bűneimért, és örök életet adsz nekem. Vedd át az irányítást az életem felett. Tégy azzá a személlyé, aki szeretnéd, hogy legyek. Ámen!

Igent mondani a megváltásra a legjobb út, amivel az új évet indíthatod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor tett valaki jót veled az elmúlt évben? Milyen érzés volt?
  • Milyen lehetőségeket kell félretenned, hogy valami jót tegyél? Válassz egyet azok közül a dolgok közül, amelyet ma megtehetsz!
  • Igent mondtál az Isten által felajánlott üdvösségre? Ha nem, akkor olvasd el újra az imádságot ennek az áhítatnak a végén! Van valami, amiért ma imádkoznál? Emlékezz! A nem döntés is döntés.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.02.)

Szólj hozzá!
Címkék: üdvösség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása