Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A becsületes élet Isten áldásaihoz vezet

2020. január 14. 03:00 - Lilla:)

20200114.jpg

„Áldottak a tiszta szívűek, mert ők meg fogják látni Istent” (Mt 5,8 NIV fordítás).

Jézus azt mondta a Hegyi Beszédben, hogy áldottak, akik tiszta szívűek (Mt 5,8 NIV fordítás). Mit jelent, hogy tiszta szívű? Ma a becsületes, a tisztességes vagy a feddhetetlen szót használjuk erre a kifejezésre. Isten megáld téged, ha becsületesen, tisztességesen élsz.

A tisztességesség azonban nem egyenlő azzal, hogy bűntelen vagy hibátlan. Ha az lenne, senkit sem nevezhetnénk tiszta szívűnek. A rómaiakhoz írt levél 3. részének 23. verse azt mondja: „Mert mindenki vétkezett, és híjával van Isten dicsőségének” (KJV fordítás).

A Biblia azt mondja, hogy Noé, Ábrahám, Mózes, Dávid és Pál is tisztességesek voltak. Azonban egyikük sem volt tökéletes. Isten Dávidot szíve szerint valónak nevezte, pedig Dávid házasságtörést követett el, és megölette a nő férjét, de szembe kellett néznie bűnei következményeivel.

Megtanulhatjuk ezektől a biblia hősöktől, hogy nem kell tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy becsületesen élhessünk. Ehhez arra van szükséged, hogy a szívedet teljes egészében átadd Istennek.

Istent sokkal jobban érdekli, hogy a szívedet átadtad-e neki, mint a bűnök, amelyeket elkövettél. Ő azt nézi, hogy miért teszed azt, amit teszel, függetlenül attól, hogy mit teszel. Sámuel első könyve 16. fejezetének 7. versében Isten ezt mondja: „Az emberek a külső megjelenést nézik, de az Úr a szívet nézi” (NIV fordítás).

Nem élhetsz tökéletes életet. Sosem leszel bűntelen, de vétkezhetsz kevesebbet. Elszánhatod magad a tisztességes életre, és tisztán tarthatod szívedet, átadva azt Istennek.

Meg akarod hozni ma ezt a döntést?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért értékeli többre sok ember a megjelenést és a külső tulajdonságokat a jellemnél?
  • Ha valaki benézhetne a szívedbe, mit gondolsz, mit látna? Mennyire hasonlítana ahhoz, amit Isten szeretne, hogy ott találjon?
  • Hogyan küzdesz azért, hogy tiszta maradjon a szíved? Kérd Isten segítségét megérteni, hogy bizonyos területek miért okoznak nehézséget számodra, és kérd őt, hogy segítsen megváltozni!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása