Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A becsületesség a bűnvallással kezdődik

2020. január 20. 03:00 - FodorImi

20200120.jpg

„Nincs a földön egyetlen teljesen jó ember sem. Nincs senki, aki igazán tiszta és bűntelen” (Préd 7,20 The Message fordítás).

Isten azt várja tőled, hogy egyetérts vele a bűneid vonatkozásában. Nem azért kéri az egyetértésedet, hogy rosszul érezd magad. Az a célja, hogy megszabadítson a bűneidtől, vétkeidtől, hogy szabad és feddhetetlen életet élhess.

Az első lépés a kegyes, istenfélő élet felé a bűnvallás. Augustinus a hitvallásában ezt mondta: „A rossz dolgok megvallása a jó dolgok kezdete.”

Mi a bűnvallás? Egyetértés Istennel, hogy az ő mércéje szerint elhibáztuk az életünket, figyelmen kívül hagytuk a parancsait, és megszegtük a neki tett ígéreteinket.

Ha gondolkozni kezdesz a hibáidról, könnyű elítélni magad, és azt gondolni, hogy sohasem leszel képes a dolgokat helyesen tenni. Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Időnként mindannyian elbukunk, még akkor is, ha igyekszünk becsületesen élni.

A Biblia azt mondja: „Nincs a földön egyetlen teljesen jó ember sem. Nincs senki, aki igazán tiszta és bűntelen” (Préd 7,20 The Message fordítás).

Isten nem lepődik meg a bűneiden. Tud róluk, mégsem tehetsz semmit, hogy kevésbé szeressen. Ezért ismerd be! Ne rejtsd el a bűneidet! Ne mentegetőzz! Valld meg!

A kárhoztatás helyett Isten kegyelmet ad. Ez az, amiért Jézus eljött: meghalni értünk a kereszten. Ha Jézusba helyezzük a bizalmunkat, ő hűséges, hogy megbocsásson.

János első levele 1. fejezetének 9. verse azt mondja: „Ha megvalljuk a bűneinket, ő meg fogja bocsátani azokat, mert bízhatunk Istenben, hogy azt teszi, ami igaz” (NCV fordítás).

A bűnvallás az első lépés a becsületes élet felé. Miért ne tennéd meg ezt a lépést ma?

Talán szükséged van megtenni még egy másik lépést: Bízni Jézusban, hogy ő tisztán állít téged Isten elé, és neki adni az irányítást az életed felett – beleértve a becsületességről hozott döntést is.

Ha meg akarod tenni ezt, íme egy imádság, amit elmondhatsz: „Istenem, elrontottam. Tudom, hogy becsületes életre teremtettél, de nem így tettem. Hazudtam, csaltam. Eltitkoltam azt, amit valójában tettem. Sajnálom, és bevallom a bűneimet. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet, és Jézusba mint Megváltómba helyezem a bizalmamat, te megmentesz. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy a bűnbocsánat és az üdvösség kegyelemből van, hit által, nem pedig az én bármilyen cselekedetemből. Úr Jézus, ma odaadom az életem minden területét, hogy te irányítsd. Taníts, hogyan éljem az életemet, segíts engem, hogy becsületes lehessek.”

Ha imádságban elfogadtad Jézust, kérlek tudasd velem e-mail-ben [angol nyelven] a rick@pastorrick.com címen. Szeretnék küldeni neked ingyenes [angol nyelvű] anyagokat, hogy segítselek a Jézussal való utazásod kezdetén.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miközben olvastad ezt az áhítatot, feljött-e a gondolataidban valami konkrét hiba, bűn? Valld meg, és hidd, hogy Isten megbocsát neked.
  • Annak megértése, hogy mindenki hibázik, vétkezik, hogyan változtatja meg a saját hibáid felismerését?
  • Ha nem vallottad be Istennek a bűneid, mi tartott vissza?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása