Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten az, akiben bízunk

2020. január 24. 03:00 - Deltajulietttango

20200124.jpg

„Isten minden szükségeteket be fogja tölteni az ő dicsőségének gazdagsága szerint Krisztus Jézusban” (Fil 4,19 ESV fordítás).

Ha azt akarod, hogy Isten életed minden területét, beleértve a pénzügyeidet is, megáldja, akkor légy megáldható! Mutasd meg Istennek, hogy felelősségteljes leszel, amikor megáld téged! A következő néhány napban hét olyan szokást vizsgálunk meg, amelyek segítenek megérteni Isten pénzkezelési tervét.

Az első: annak megértése, hogy Isten az ellátód, függetlenül attól, hogy hol dolgozol. Ő az, aki kielégíti minden szükséged, és ezt megteheti akár a munkaadódon keresztül is. Ha azt gondolod, hogy valaki vagy valami más a forrásod, akkor mindig idegeskedni fogsz, hogy elveszítheted a munkád, a pénzed vagy a vagyonod.

De Isten esetén soha sem kell azon tűnődnöd, hogy a szükségeid betöltetnek-e. Úgyis minden hozzá tartozik! Pál levele a rómaiakhoz 11. fejezetének a 36. verse ezt mondja: „Mert minden egyedül Istentől származik. Minden az ő ereje által él, és minden az ő dicsőségére van” (TLB fordítás).

Ha az egyik vízcsap elzáródik, Isten épp olyan könnyen kinyithat egy másikat. Ha a munkád veszíted el, akkor ő könnyen adhat neked egy másikat. Ha Isten bezár egy ajtót, akkor ki is nyithat egy másikat. Ha az összes ajtó zárva, akkor kinyithat egy ablakot.

Amikor ezt megérted, és úgy döntesz, hogy Istenben bízol, akkor elveszted a pénzbe és más emberekbe vetett bizalom miatti stresszt.

A Biblia azt mondja Pál levele a filippiekhez 4. fejezetének a 19. versében: „Isten minden szükségeteket be fogja tölteni az ő dicsőségének gazdagsága szerint Krisztus Jézusban” (ESV fordítás). Isten betölti minden szükségletedet! És ő tudja a legjobban, mik azok a szükségletek, és hogyan lehet azokat kielégíteni.

A pénzügyek kezelése ezzel a kérdéssel kezdődik: kibe vagy mibe helyezed a bizalmad?

Amikor Isten mellett teszed le a voksod, reggelente felkeléskor ezt mondod: „Istenem, ez mind a tiéd. Mindez tőled származik. Te vagy az én ellátóm, nem valaki más, és bízom benned, hogy betöltöd a szükségeimet.”

Az Istenbe vetett bizalom nem csak a stresszt csökkenti, hanem lehetővé teszi azt is, hogy meglásd azt, hogy ő hogyan szeretne megáldani téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért akarná Isten, hogy megmutassuk azt, hogy a pénzünkkel felelősen bánunk?
  • Hogyan tapasztaltad már meg, hogy Isten ajtókat nyitott ki, amikor rábíztad a pénzügyeidet?
  • Milyen gyakorlati módon intézheted pénzügyeidet úgy, hogy tükrözze, Istenben bízol az ellátásodat illetően?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása