Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Segítségre van szükséged? Isten rád vár, hogy kérj tőle

2020. február 05. 03:00 - Erika1832

20200205.jpg

„Kérjetek, és adni fognak nektek; keressetek, és találni fogtok; kopogjatok, és az ajtó meg fog nyílni számotokra” (Mt 7,7 NIV fordítás).

Isten soha nem zárja be tárházát előtted egészen addig, amíg te be nem csukod a szád, és abba nem hagyod a kérést.

Isten segíteni akar neked, de az gond, ha soha nem kéred őt erre. Legutóbb, amikor kocsira volt szükséged, tőle kértél egyet, vagy csak elmentél és megvetted? Mielőtt eldöntötted, hogy egy dolog véghez vitelének mi a legjobb módja, kértél hozzá Istentől bölcsességet? Amikor egy kapcsolatodra vonatkozóan segítségre volt szükséged, először imádkoztál érte?

Jézus azt mondja: „Kérjetek, és adni fognak nektek; keressetek, és találni fogtok; kopogjatok, és az ajtó meg fog nyílni számotokra” (Mt 7,7 NIV fordítás).

Amikor Isten segítségére van szükséged, ne felejtsd el, hogy KÉRJ: kérj, keress, kopogtass! Isten ebben az igeversben háromféleképpen is elmondja, hogy biztosan megértsük, hogy mi a lényeg. Talán azért nem tapasztalsz meg csodákat az életedben, mert soha nem kéred. Ha szeretnéd, hogy Isten még inkább munkálkodjon az életedben, kezdj el kérni!

Isten egyik alapelve a pénzügyeiddel kapcsolatban, hogy mielőtt kifizetnél valamit, imádkozz érte. Állj meg, és kérdezd meg Istent! Adj esélyt Istennek arra, hogy megadja azt neked, mielőtt te fizetnél érte. Ha jobban függsz a hitelkártyádtól, mint Jézus Krisztustól, akkor nem fogod Isten áldását megtapasztalni a pénzügyeidben. Ő azt akarja, hogy imádkozz érte, mielőtt fizetsz érte, így az ő bölcsességét elnyerve, olyan döntéseket tudsz majd hozni, ami tetszik neki.

Isten azt akarja, hogy imádságban kérj dolgokat, mert ő egy szerető Atya. Mint minden apa, aki szeret a gyermekeinek jó dolgokat adni, Isten is szeret ajándékokat adni a gyermekeinek. Csak rád vár, hogy kérj tőle.

„Semmit sem kértetek az én nevemben eddig. Kérjetek, és kapni fogtok, hogy örömötök a lehető legteljesebb öröm legyen” (Jn 16,24 NCV fordítás).

Isten azt akarja, hogy kérj, hogy ő adni tudjon. Adni akar, hogy te kaphass. Azt akarja, hogy kapj, hogy az örömöd teljes legyen. Azt akarja, hogy tele legyél örömmel, mert ez Jézus Krisztus nagyszerű hirdetése. Az örömmel teli keresztények mutatják meg a világnak, hogy Jézus követése és parancsainak cselekvése örömöt eredményez, nem rettegést.

Ne aggódj a pénzügyeid miatt! Kezdj el imádkozni értük! Ha megteszed, sokkal kevesebb gondod és sokkal több örömöd lesz.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mi a legnagyobb dolog, amiben éppen most segítségre van szükséged? Imádkoztál érte?
  • Kik azok az emberek az életedben, akik imádkozni fognak veled valamiért, ami miatt egyébként aggódnál? Milyen változást okoznak az imáik az életedben?
  • Hogy lehetsz még mindig tele örömmel, amikor Isten nem úgy válaszol az imáidra, ahogy szeretnéd, vagy ahogy várnád tőle?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása