Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válj meg attól, ami több, mint amennyire szükséged van!

2020. február 07. 03:00 - gabormel

20200207.jpg

„Emlékezz erre: aki szűken vet, az szűken is arat, és aki bőven vet, az bőven is fog aratni” (2Kor 9,6 NIV fordítás).

Előfordult már, hogy azt vetted észre, hogy a kritika kritikát szül? A kedvességért cserébe pedig kedvességet kapsz? A nagylelkűségért nagylelkűséget, a befektetett energiáért pedig energiát nyersz. Ezt hívják a vetés és aratás elvének.

„Emlékezz erre: aki szűken vet, az szűken is arat, és aki bőven vet, az bőven is fog aratni. Mindenki a szíve szerinti elhatározásából adjon, ne vonakodva vagy kényszerűségből, mert Isten a jókedvű adakozót szereti. Istennek hatalmában áll bőven megáldani mindig mindennel, amire szükséged van ahhoz, hogy bőségesen készen állj a jótettekre” (2Kor 9,6–8 NIV fordítás).

Minden földművelő ismeri ezt az elvet. Ha a gazdának van négy zsák vetőmagja a csűrjében, és a kopár mezőjére néz, nem kezd el mérgelődni: „Nincs termés! – Bárcsak lenne termés!” Csak kimegy, és elkezdi vetni a magot. Ez a mag megsokszorozódik, és a gazdának több lesz, mint amennyi korábban volt neki.

Valahányszor szükséged van valamire, ültess magot! A gazda számára ez az egyetlen módja annak, ha bármit is ki szeretne nyerni a magból, hogy elülteti azt. Ha ragaszkodik hozzá, akkor az lesz mindene, amit valaha is megszerzett. Azonban ha megválik tőle, megsokszorozódik.

A vetés és aratás elve a pénzügyeidre is igaz. És ez érvényes mindenre az életedben! Lehet, hogy nem tűnik logikusnak, hogy amikor neked is szükséged van rá, akkor adj. Azért, mert ez hitet igényel.

Miért tervezte így Isten? Mert Isten adakozó. Ő a legnagylelkűbb adakozó az egész univerzumban, és azt akarja, hogy hozzá hasonlóvá váljunk. Ha nem tanulsz meg nagylelkűnek lenni, és mindig amiatt aggódsz, hogy mi lesz neked ahelyett, hogy adnál, akkor sosem válsz Krisztushoz hasonlóvá.

Isten azt mondja, hogy megjutalmaz, ha azt választod, hogy hozzá hasonlóvá válsz, és nagylelkűen adakozol: „Adjatok, és akkor ti is kaptok. Az ajándékod, amit visszakapsz, jó tömött, összerázott, túlcsorduló mértékkel van kimérve. Mert amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek nektek is” (Lk 6,38 NLT fordítás).

Ha felhalmozod a pénzed, ez lesz mindened, amid van. De ha odaadod, Isten oly módon szaporítja meg, hogy az megáld téged, és dicsőséget hoz neki.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan áldott meg Isten téged, mikor nagylelkű voltál a pénzeddel kapcsolatosan?
  • Mi az, amiből manapság többre van szükséged? Hogyan válhatsz meg ettől, hogy Isten megsokszorosíthassa?
  • Több pénzen kívül miként áldhat meg téged az Isten?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása