Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet figyel és meghallgat

2020. február 19. 03:00 - FodorImi

20200219.jpg

„Fogadjátok el egymást, ahogyan Krisztus elfogadott titeket, hogy dicsőséget hozzatok Istennek!” (Róm 15,7 NIV fordítás).

Isten azt akarja, hogy amit érted tesz, azt te is tedd meg másokért.

Isten feltétel nélkül elfogad téged. Ez nem azt jelenti, hogy egyetért mindennel, amit teszel, de elfogad, nem számít, hogy mit tettél. És Isten azt mondja, azt várja tőled, hogy te is hasonlóképpen cselekedj mindenki mással  az életedben.

A szeretet legmagasabb formája az összpontosított figyelem. Az egyik mód mások elfogadásának kimutatására, hogy rájuk nézel, és meghallgatod őket. Ha valakinek a szemébe nézel, azzal kifejezed, hogy számít neked.

A szeretet figyel, és a szeretet meghallgat. Amikor valaki bejön, és odarak valamit az íróasztalodra, mondasz bármit is neki? Amikor valaki felszolgál neked valamit az étteremben, vagy az eladó segít az áruházban, szemébe nézel, és megköszönöd neki? Ez kis dolognak tűnik, de amikor figyelmet adsz valakinek, még ha csak egy pillanatra is, akkor megerősíted az értékét mint személyt, és megmutatod, hogy elfogadod őt.

A Biblia azt mondja Pál levele a rómaiakhoz 15. fejezetének 1. versében: „Hordoznunk kell annak a terhét, hogy tekintettel legyünk mások kétségeire és félelmeire” (TLB fordítás).

Az elfogadás azt jelenti, hogy figyelsz mások félelmeire és kétségeire. Mindannyiunknak vannak félelmei és kétségei. Amikor az embereknek kétségeik vannak Istennel szemben, először meg kell hallgatnod, és ki kell mutatnod, hogy ez nem változtatja meg a szeretetedet és elfogadásodat. Miért? Mert Isten is így szeret minket. Amikor kételkedünk, Isten szeretete nem változik. Amikor félünk, és nem akarunk bízni benne, Isten akkor is elfogad. Ő azt akarja, hogy mi is így szeressük az embereket.

Szeretni úgy, mint Jézus, azt jelenti, hogy elfogadod az embereket ugyanúgy, ahogyan Jézus elfogad téged. Amikor az ő szeretete áramlik át rajtad, lehetséges lesz számodra, hogy feltétel nélkül szeress másokat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj valakire, aki könnyen felbosszant, akit nehéz szeretni. Hogyan változtatja meg a hozzáállásodat e személy irányában az, ha figyelembe veszed, hogy Isten mennyire szeret és elfogad téged?
  • A szemkontaktus felvétele valakivel miért jelent olyan nagy különbséget abban, hogy ő hogyan érzi magát?
  • Milyen kétségeid vannak még Istennel kapcsolatban? Hiszed-e, hogy ő akkor is elfogad, amikor kétségeid vannak?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása