Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent nekünk a szeretet?

2020. február 26. 03:00 - Anika Enikő

20200226.jpg

„A szeretet nem örül a rossznak, hanem az igazsággal örvendezik. Mindig megvéd, mindig bízik, mindig remél, mindig kitart. A szeretet soha el nem fogy” (1Kor 13,6–8 NIV fordítás).

Az egyik hősöm, Dr. E.V. Hill, aki Los Angeles-ben a Mount Zion misszionárius baptista gyülekezet pásztora volt. Isten hatalmas embere volt, és óriási elme. Tisztességes ember is volt, aki nem félt nevén nevezni a dolgokat. Mivel szolgálata idején számtalanszor kiállt az igazságért Los Angeles belvárosában, állandóan halálos fenyegetésekkel kellett szembenéznie.

Miután mondott valamit az egyik vasárnap délelőtt, azzal fenyegették meg, hogy a következő héten bombatámadás fogja érni; és ő ezt nagyon komolyan vette. Azon a héten egyik nap hazament, és észrevette, hogy az autója nincs ott. Azonnal arra gondolt, hogy vagy ellopta valaki, vagy babrálnak vele, és bombát helyeztek el benne. Leült a lépcsőre, és nagyon aggódott. Harminc perccel később a felesége, aki teljes tudatában volt a fenyegetésnek, begurult pont azzal az autóval.

„Mit csinálsz?!” – üvöltötte megrémülve, hogy ilyen kockázatot vállalt magára a neje. A felesége ezt mondta: „Gondolkodnom kellett. Ennek a közösségnek jobban szüksége van rád, mint rám. Ha elkötik az autót, hogy felrobbantsák, azt akartam, hogy én üljek benne, ne te.” Dr. Hill később a következőt mondta: „Mindig tudtam, hogy szeret a feleségem, de akkor értettem meg végre, hogy miről is szól a szeretet.”

A Dr. Hill és a felesége tudták, hogy a szeretet nem valami olyan, amit érzel. Nem valami olyan, amit mondasz. A szeretet valami olyan, amit teszel.

Vedd észre a mai Igében az összes cselekvést! A szeretet örvendezik, megvéd, bízik, remél és kitart. Ezek olyan dolgok, amiket teszel. A szeretet nem csak beszédből és szövegelésből áll. A szeretet minden nap azt választja, hogy azt teszi másokkal, amit Isten tett értünk.

Nem kell azon tűnődnöd, hogy mit jelent szeretni. Isten világosan megmutatta nekünk, hogy mit cselekszik a szeretet, és azután bemutatta nekünk a szeretet legnagyszerűbb példáját, amikor Jézust adta nekünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kik azok az emberek az életedben, akiket a legkönnyebb szeretned? És kik azok, akiket a legnehezebb?
  • Hogyan tudnál jobban Jézushoz hasonlóan szeretni?
  • Nehéz „mindig” tenni valamit, mert vétkezünk is. Mit gondolsz, a Biblia miért úgy írja le a szeretetet, mint ami „mindig” örvendezik, megvéd, bízik, remél és kitart?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása