Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit tegyek, amikor válaszra várok?

2020. április 03. 03:00 - ReveSz

20200403.jpg

„Légy mindig az ÚR jelenlétében, és türelmesen várj rá, hogy cselekedjen” (Zsolt 37,7 NLT fordítás).

Mit szeretne Isten, hogy tegyél, amikor egy imára vársz választ?

A 37. zsoltár 7. verse azt mondja: „Légy mindig az ÚR jelenlétében, és türelmesen várj rá, hogy cselekedjen” (NLT fordítás). Isten azt szeretné, ha várnál türelmesen az ő válaszára.

De mint egy 2 éves kisgyerek, mi a lelkünkben izgünk-mozgunk, és nyughatatlankodunk miközben Isten válaszára várunk. Idegesek és nyugtalanok vagyunk. Fel akarunk ugrani és csinálni valamit. De Isten azt mondja: „Várj türelemmel! Maradj nyugton! Figyeld, ahogy cselekszem. Ne nyugtalankodj, ne légy ideges, és ne próbáld a saját kezedbe venni az irányítást!”

Soha ne kövesd el azt a hibát, amit Ábrahám az Ószövetségben, ne akarj a saját imádra válasz lenni. Mert ez sokkal több probléma forrása lehet. Egy nap Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy nagy népnek atyjává teszi. Ezzel csak két probléma volt: Ábrahám 99 éves volt, és nem volt gyermeke. Ábrahám ránézett saját testére, és azt mondta: „Hát, Istenem, én ezt nem hiszem!” Aztán a feleségére nézett, Sárára, aki meddő volt, és úgy gondolta, hogy a helyzet duplán esélytelen, és nem fog megtörténni, amit Isten mondott.

Ezért Ábrahám a saját kezébe vette az irányítást, és gyermeke lett felesége szolgálójától, Hágártól. „Itt van a válaszom az imára! – mondta. Gyermekem lett 99 évesen. Legyen a neve Izmael!” Isten erre azt mondta: „Nem, félreértetted a dolgot. Ez nem az én válaszom az imádra, hanem a te saját válaszod. Én egy csodán keresztül megszülető fiút tartogatok számodra, akinek Sára lesz az anyja. És őt Izsáknak fogod nevezni.” Az Izsák jelentése „nevetés”. Ugyanis Sára, amikor meghallotta, hogy majd gyermeke lesz, a Biblia azt írja, hogy nevetett, mert nem hitt Istennek.

De Isten nevetett utoljára. Izsák megszületett, és ezzel elkezdődött egy rendkívül intenzív rivalizálás közte és Izmael között, amiért a mai napig is fizetünk. A feszült kapcsolat a zsidók és az arabok között azzal kezdődött, hogy Ábrahám meg akarta válaszolni a saját imáját.

Amikor az imádra te magad akarsz válaszolni, csak a bajt keresed. Inkább türelmesen várj, és nézd, ahogy Isten cselekszik!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogy tudnád jobban Istenre irányítani a figyelmed, amikor türelemmel várod, hogy ő cselekedjen?
  • Hogyan szoktál várni arra, hogy Isten cselekedjen? Mit teszel azután, hogy kérsz valamit tőle imában?
  • Növekedtél hitben az idő alatt, amikor várnod kellett Istenre?

 * (Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása