Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem minden igaz abból, amit hallasz

2020. április 09. 03:00 - gerbeaud

20200409.jpg

„A hiszékeny mindent elhisz, amit hall, a megfontolt megszűr és mérlegel minden szót” (Péld 14,15 The Message fordítás).

Ha töltöttél a napokban időt az interneten vagy TV nézéssel, nagyon sok információt kaphattál sokféle forrásból. Fontos, most jobban, mint bármikor máskor, hogy emlékezz, nem minden igaz abból, amit hallasz.

A példabeszédek könyve 14. fejezetének 15. verse azt mondja: „A hiszékeny mindent elhisz, amit hall, a megfontolt megszűr és mérlegel minden szót(The Message fordítás).

Nem mindenki tudja, hogy mit beszél, aki az interneten, a közösségi médiában, TV-ben vagy rádióban megszólal. Nem mindenkit érdemes meghallgatni, aki a koronavírus krízisről beszél. Jól meg kell ezeket válogatni!

Sokan kihasználják a válságot, és saját terveik vannak erre. Lesznek olyanok, akik megpróbálnak ezekből a bizonytalan napokból politikai vagy pénzügyi hasznot húzni. Elkezdenek majd árat emelni, az emberek félelmeire rájátszani és összeesküvés-elméleteket gyártani, hogy az emberek félelmükben meggondolatlan döntéseket hozzanak. Ne dőlj be ezeknek!

A Biblia azt mondja A példabeszédek könyve 14. fejezetének 8. versében: „A bölcs előretekint. Az ostoba nem néz szembe a tényekkel, és becsapja magát” (TLB fordítás).

A Biblia újból és újból elmondja, hogy különösen válságban mindig tényekre alapozd a döntéseidet és a tetteidet, és ne hibás statisztikákra, hóbortokra, félelemre vagy érzésekre. 

Isten mindent megadott neked ahhoz, hogy bölcs és megfontolt legyél válsághelyzetben. Mindent megítélhetsz az ő Igéje tükrében, és bízhatsz abban, hogy mindig a bölcsesség útja felé kormányoz. Jézus követőjeként a benned élő Szent Szellem megadja neked a tisztánlátást. Továbbá megvan a józan eszed is! Ez Isten ajándéka, és most itt van az ideje, hogy ésszel és körültekintően járj el!

Jézus tanítványaiként nem csak a hit emberei kell, hogy legyünk, hanem a tényeké is.

„Ismerd meg a valóságot minden áron, és szilárdan ragaszkodj hozzá józan ésszel!” (Péld 23,23 TLB fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan ellenőrzöd az információt, amit a közösségi médiában találsz, mielőtt megosztod másokkal?
  • Mit mondanál annak, aki senkiben nem bízik a válság idején?
  • Miért fontos, hogy Jézus tanítványaiként a tények embereinek is ismerjenek minket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.04.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása