Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Koncentrálj arra, ami nem változik!

2020. április 11. 03:00 - Lencsés Tamás

20200411.jpg

„Ha tengereken kelsz át, veled leszek; és ha folyókon, nem borítanak el, ha tűzön kell átmenned, nem égsz meg, és a láng nem perzsel meg” (Ézs 43,2).

Ha minden bizonytalanná válik körülötted, a stabilitás kulcsa, hogy a meg nem változtatható igazságra fókuszálsz. Az elkövetkezendő napokban tehát arra kell összpontosítanod, ami soha nem változik: Isten jellemére és Igéjére.

Íme néhány meg nem változtatható igazság, amire emlékeztetned kell magad ebben a bizonytalan időszakban:

Isten mindig látja, hogy min mész keresztül. „De nézd, az Úrnak szeme az igazakon nyugszik, azokon, akik bíznak kegyelmében” (Zsolt 33,18).

Isten mindig törődik azzal, hogy min mész keresztül. De én az Úrra emelem tekintetem, az Istenben bízom, aki megment, az én Istenem meghallgat engem” (Mik 7,7).

Istennek van hatalma megváltoztatni azt, ami veled történik. „Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!” (Mt 7,7).

Isten mindig az ő jóságával cselekszik érted. „Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket” (Róm 8,28).

Isten terve mindig jobb, mint a tied. „Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek – mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek” (Jer 28,11).

Isten szeretete soha nem szűnik meg feléd. „Mert a hegyek megindulhatnak, és megrendülhetnek a halmok, de az én szeretetem nem hagy el soha” (Ézs 54,10).

Ha egyszer Jézus Krisztusba fektetted bizalmad, nem veszítheted el az üdvösséget. Ezért szenvedem ezt is, de nem szégyellem, mert tudom, kinek hittem, és biztos vagyok benne: elég hatalmas ahhoz, hogy rábízott kincsemet megőrizze addig a napig” (2Tim 1,12).

Nem számít éppen min mész,  keresztül Isten veled van. „Ha tengereken kelsz át, veled leszek; és ha folyókon, nem borítanak el, ha tűzön kell átmenned, nem égsz meg, és a láng nem perzsel meg” (Ézs 43,2).

Ahhoz, hogy a téged körülvevő pánikot imádkozásra, az aggodalmaidat imádságra, szorongásodat imádatra cseréld, fókuszálj kevesebbet arra, amit a közösségi média mond, és figyelj jobban Isten meg nem változatható igazságára!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten melyik jellemvonása nyújthat vigaszt és reményt neked a megpróbáltatás időszakában?
  • Van terved a szentírás memorizálásához? Miért fontos ez?
  • Kinek kell ma az életedben hallania Isten ígéreteiről?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.04.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása