Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az adósságod már ki van fizetve

2020. április 15. 03:00 - Lilla:)

20200415.jpg

„Adósságunk van, mert megszegtük Isten törvényét. Vétkeink listáján minden olyan szabály fel van sorolva, melyek követésében megbuktunk. Isten azonban megbocsátott nekünk. Elvette ezt az adósságot, és felszögezte a keresztre” (Kol 2,14 ICB fordítás).

Mindannyian tartozunk valakinek. Talán nem pénzügyi tartozásról van szó, de valakit bántottunk, megsértettünk vagy bűnt követtünk el ellene. Ez mindannyiunkra vonatkozik.

Van viszont egy még nagyobb adósságunk. A Biblia azt mondja, hogy Isten felé van a legnagyobb adósságunk.

Így írja le ezt Pál levele a kolosséiakhoz 2. fejezetének a 14. verse: „Adósságunk van, mert megszegtük Isten törvényét. Vétkeink listáján minden olyan szabály fel van sorolva, melyek követésében megbuktunk. Isten azonban megbocsátott nekünk. Elvette ezt az adósságot, és felszögezte a keresztre” (ICB fordítás).

El tudod képzelni, hogy ma este hazamész, és felhív mindenki, aki felé pénzügyi tartozásod van azzal, hogy teljesen eltörölték minden adósságod?

Ujjonganál, hiszen szabad lettél. Ezt tette érted Jézus a kereszten.

A Biblia azt mondja: „Az ő Fia fizette meg szabadságunk árát” (Kol 1,14 GW fordítás).

Jézus kifizette a tartozásod Istennek; többé már semmiért nem kell fizetned.

A zsidókhoz írt levél 10. fejezetének a 18. verse azt mondja nekünk: „Amikor minden bűn megbocsáttatik, többé már nem lesz szükség áldozatok bemutatására” (NLT fordítás).

Jézus Krisztus megfizette az árat minden bűnödért, melyet elkövettél és el fogsz még követni. Ő megfizetett azért a bűnért, amit a jövő héten, jövő évben vagy akár 10 év múlva követsz el.

Jézus mindent kifizetett! Neked már semmi többet nem kell tenned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogy érzed magad, amikor valaki felé tartozol?
  • A bűntudat és az adósságok milyen hatással vannak egy ember életére?
  • Az igazság, hogy megbocsátottak neked, hogyan változtat azokhoz az emberekhez való hozzáállásodon, akik megbántottak téged?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.04.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása