Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent, hogy a Szent Lélek ereje van benned?

2024. február 01. 03:00 - daniella_89

istockphoto-1023227352-612x612.jpeg"Az életadó Lélek ereje - és ez az erő az enyém Jézus Krisztus által - megszabadított engem a bűn és a halál ördögi köréből." (Róma 8,2 TLB fordítás) 

Egyikünk sem immunis az ismétlődő bűnökkel szemben. Néhány ember a haraggal küzd, míg mások aggodalommal, pletykával, vagy testi vággyal.

Hogyan tudsz kitörni a visszatérő bűnből?

Megérted, hogy Jézus mit tett érted. A kereszten Jézus kifizette a bűneid büntetését, így neked nem kell már. Minden bűnöd - azok is, amelyeket még el sem követtél - ki lettek fizetve a kereszten.

Jézus nem csak a bűneid árát fizette ki, de azért is fizetett, hogy megtörje a bűn erejét az életedben. Most olyan erőd van, amely ezelőtt nem volt - erő, amellyel nemet mondhatsz a bűnre. Ez több, mint akaraterő. Ez a Szent Lélek ereje!

A Biblia azt mondja a Róma 8,2-ben: "Az életadó Lélek ereje - és ez az erő az enyém Jézus Krisztus által - megszabadított engem a bűn és a halál ördögi köréből." (TLB fordítás)

Ha keresztény vagy, tudod, hogy Jézus meghalt azért, hogy fizessen a bűnödért. Ez a Jó Hír. Ha ez lenne minden, ez akkor is a legjobb hír lenne a világon. De a kereszthalálakor Jézus elvette a régi bűnös természetünket is, és új természetet adott nekünk, amely nem kell, hogy tovább ismétlődő bűnben éljen. A Biblia azt tanítja: "Tudjuk, hogy régi bűnös valónk megfeszíttetett Krisztussal, hogy a bűn elveszítse erejét az életünkben. Többé nem vagyunk a bűn rabszolgái" (Róma 6,6 NLT fordítás)

A bűnnek nincs többé semmi ereje az életedben. Egy halott személy nem kísérthető! A régi természetünk nem kísérthető, mivel meghalt Krisztussal, így magabiztos lehetsz abban, hogy Ő osztozik veled az új életében.

Az akaraterő sosem lesz elég arra, hogy megtörje a bűn hatalmát az életedben. De Jézusnak hála, több, mint elég erőd van a Szent Lélekben, hogy ellenállj a kísértésnek, és véget vess a bűn és halál ördögi körének.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Melyik az a bűn, amely visszatérő maradt még azután is, hogy keresztény lettél? Hogyan van hozzáférésed a Szent Lélek erejéhez, mikor kísértéssel nézel szembe?
  • Milyen módokon élünk még "a bűn rabszolgáiként" - habár régi természetünk megfeszíttetett Krisztussal?

 

Követni fogod ma Jézust?

Isten bizonyította az Ő jóságát az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül. A Biblia ezt mondja: "Isten így szerette a világot: Egyetlen Fiát adta, hogy mindenki, aki hisz benne ne vesszen el, hanem örök élete legyen." (János 3,16 CSB fordítás)

Készen állsz arra, hogy rábízd Istenre hogy betöltse ígéretét az örök élettel kapcsolatban? Ha igen, mondd el ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és kérlek, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus meghalt azért, hogy elvegye a bűneimet, és Te életre keltetted Őt. Bízni akarok Jézusban, mint az én Megváltómban, és Uramként követni Őt mától kezdve. Vezesd az életem, és segíts megtennem akaratodat! Jézus nevében imádkozom. Ámen.

Ha elmondtad ezt az imádságot és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad kezdetén.

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.01.25.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása