Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor döntést hozol, használd a befektetési tesztet!

2020. május 09. 03:00 - gerbeaud

20200509.png

Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek. Ne úgy éljetek, mint akik oktalanok. Bölcsen éljetek! Használjatok ki minden lehetőséget arra, hogy jót tegyetek, mert az idők gonoszak. Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok! Hanem értsétek meg, mi az Úr akarata” (Ef 5,15–17 ICB fordítás).

Ha a legjobbat akarod kihozni az életedből, kontrollálnod kell az idődet! Az időd az életed. Ha nem tanulod meg menedzselni az idődet, nem fogsz messzire jutni az életben.

Ezért amikor döntést hozol, használd a befektetési tesztet: „Így használom-e legjobban az időmet?”

Mindnyájan ugyanannyi időből gazdálkodunk minden héten: 168 órából. Az idő messze fontosabb az életedben a pénznél. Több pénzed lehet, de több időd nem.

Csak egy bizonyos számú napot írtak elő számodra a földön. Ha elrontod azokat, akkor annak annyi! Ha elvesztegeted az idődet, az életedet fecsérled!

Nincs mindenre időd. De a jó hír ez: Isten nem várja el, hogy mindent megcsinálj. Valójában elsősorban csak néhány dolgot érdemes megcsinálni.

Az eredményes emberek kigondolják, hogy mi lényeges, és mi jelentéktelen. És több időt töltenek a lényeges dolgok elvégzésével, és kevesebbet a jelentéktelenekkel. 

Ez könnyűnek hangozhat, de őszintén szólva elég nehéz. Nehéz a jobbat választani a könnyebbel szemben.

Ahogy érettebbé váltam, el kellett döntenem, hogy ne foglalkozzak sok tevékenységgel. Nem azért, mert azok rosszak lettek volna, hanem azért, mert maximalizálni akarom az időmet. A legjobbat akarom választani. Azzal a küldetéssel akarom tölteni az életemet, amire Isten küldött, hogy elvégezzem.

Tudod-e, hogy te is okkal vagy itt? Nem azért vagy a földön, hogy sodródj. Istennek küldetése van számodra.

Ha tudod, mi a küldetésed, kezdj el rendet rakni az életedben, hogy a küldetéseddel tölthesd az életedet.

Bizonytalan vagy a küldetésedben? Először is, hagyj abba olyan jelentéktelen dolgokat, amelyek sokat elvesznek az életedből! Aztán kérdezd meg Istent, hogy mi a küldetésed! A jelentéktelen dolgok kiiktatásával több időd lesz meghallani a választ.

Van választási lehetőséged. Ne érd be a második legjobbal! Találd ki, mit szán neked Isten a legjobbnak, és töltsd azzal az életedet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Készíts egy listát azokról a dolgokról, amelyekkel az idődet töltöd egy tipikus napon! Jelöld meg mindegyiket aszerint, hogy lényeges vagy jelentéktelen! Nézd át a listát imádkozva! Mely jelentéktelen dolgok csökkentésével tudsz több időt szánni a lényegesekre?
  • Tudod-e, hogy mi az életed küldetése? Ha igen, nézd meg a listát, amelyet épp most készítettél: az időtöltési szokásaid a küldetésed teljesítése felé visznek? Ha nem tudod, mi a küldetésed, állj meg imádkozni, és kérd Istent, hogy mutassa meg; a következő napokban kérd továbbra is Istent, és figyelj, amíg meg nem hallod a válaszát.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása