Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szeress, bízz és engedelmeskedj Istennek a részletekben!

2020. május 14. 03:00 - magyarosijulia

20200514.jpg

„Bízz Istenben teljes szívedből; ne próbálj meg mindenre egymagad rájönni!” (Péld 3,5 The Message fordítás).

Én nem vagyok a részletek embere. Nagyon nehezemre esik apró részletekre figyelni hosszabb időn át. Mi a helyzet veled? Te a részletekre koncentrálsz?

Tudod, ki figyel a részletekre? Isten. Isten az élet minden apró részletére odafigyel.

Volt már olyan, hogy megálltál, és alaposan megfigyelted a természetet? Vegyünk például egy virágot. Minden egyes virág tele van bonyolult részletekkel.

Gondolj az emberi testre! Isten azt mondja, hogy fejünk minden hajszálát számon tartja. Ő foglalkozik a részletekkel.

Mivel ő a részletek Istene, nem csak arra vágyik, hogy engedelmeskedj neki, hanem az engedelmességed részletei is érdeklik. Isten azt szeretné, hogy a megfelelő módon és a megfelelő motivációkkal engedelmeskedj.

A Bibliában van erre egy példa. Egy Naámán nevű férfi leprás volt. Elment Elizeus prófétához, és megkérdezte tőle, hogy mit tegyen a gyógyulásáért.

Elizeus ezt üzente neki: „Menj, és fürödj meg hétszer a Jordánban, akkor újra megtisztul a tested (2Kir 5,10).

Naámán megsértődött. Arra számított, hogy a próféta egy drámai gyógyítással fogja testi épségét visszaadni, nem ilyen furcsa és megalázó utasításokkal. A szolgái viszont meggyőzték, hogy kövesse Isten részletes útmutatását, még akkor is, ha nem értette azt.

Az eredmény? „Lement tehát, és megmerítkezett hétszer a Jordánban az Isten emberének a kívánsága szerint. Akkor újra tiszta lett a teste, akár egy újszülött gyermeké” (2Kir 5,14).

Úgy gondolod, hogy különleges erők voltak a vízben? Egyáltalán nem. Naámán meggyógyult, mert engedelmeskedett. Volt hite. Teljes mértékben engedelmes volt Istennek.

Amikor teljesen engedelmeskedsz Istennek, azzal bizonyítod, hogy szereted őt, és bízol benne. Amikor szeretsz valakit, sokszor úgy teszel meg dolgokat, ahogy az a személy szeretné, csak azért, mert szereted azt a személyt. Amikor megbízol valakiben, akkor olyan módon teszel meg valamit, ahogy ő szeretné, mert bízol benne, hogy ő a legjobbat akarja számodra. Tehát, amikor szereted Istent, és megbízol benne, úgy cselekszel, ahogy ő szeretné, hogy cselekedj. Teljesen engedelmeskedsz neki.

A hit azt jelenti, hogy bízol Istenben az élet minden részletében. A példabeszédek könyve 3. fejezetének 5. versében ez áll: „Bízz Istenben teljes szívedből; ne próbálj meg mindenre egymagad rájönni!” (The Message fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen példákat tudsz felhozni a természetből vagy a saját életedből, amelyek illusztrálják, hogy Isten a részletekkel is foglalkozik?
  • Mit jelent a helyes módon és a helyes motivációkkal engedelmeskedni Istennek?
  • Naámán tétovázott engedelmeskedni Istennek, mert útmutatásai őrültségnek tűntek a számára. Milyen dologra kért meg Isten téged, amit őrültségnek tartottál? Készen állsz engedelmeskedni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása