Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedelmeskedjetek az Úrnak örömmel!

2020. május 15. 03:00 - Lilla:)

20200515.jpg

„Örömmel engedelmeskedjetek [az Úrnak]!” (Zsolt 100,2 TLB fordítás).

Amikor az engedelmességre gondolsz, az „öröm” szó jut elsőként eszedbe? Valószínűleg nem. Azonban a Biblia azt mondja, hogy örömmel engedelmeskedjünk az Úrnak. Amint erre rájövünk, máris rengeteg okunk van rá, hogy örömmel szolgáljuk őt.

Először is nézzük meg, mit is mond a Biblia az örömteli engedelmességről: „Örömmel engedelmeskedjetek [az Úrnak]!” (Zsolt 100,2 TLB fordítás).

Egy másik zsoltárban ezt olvassuk: „Élvezem, hogy kéréseidnek engedelmeskedem” (Zsolt 119,16 NCV fordítás).

Később ugyanez a zsoltár azt mondja: „Örömet találok abban, hogy parancsaidat követem” (Zsolt 119,47 GNT fordítás).

Újra és újra megtalálod ezekben a zsoltárokban az író iránymutatását arra vonatkozóan, hogy örömmel engedelmeskedjünk Istennek, és azt is, hogy élvezzük, hogy követhetjük az Urat. Hogy lehet élvezetes az Istennek való engedelmesség? Íme 3 indok:

1. Amikor engedelmeskedsz neki, kevesebb problémád lesz. Isten alkotott téged, és adta neked a Bibliát; az ő használati útmutatóját az élethez. Ha követed ezt az útmutatót, kevesebb problémával találkozol. Ez olyan, mint egy bicikli összeszerelése: ha követed az utasításokat, az egész sokkal egyszerűbb. Ha követed a Biblia utasításait az életre vonatkozóan, kevesebb gonddal találod szembe magad, és sokkal élvezetesebbnek találod majd az életet.

2. Végül elnyered jutalmad a mennyben, és meglátod, ahogy Isten betölti ígéreteit. „Isten megáldja azokat, akik türelmesen kitartanak a próbákban és kísértésekben. Később ők elnyerik az élet koronáját, melyet Isten megígért azoknak, akik szeretik őt” (Jak 1,12 NLT fordítás).

3. Amikor szereted Istent, akkor természetes módon engedelmeskedni akarsz neki. A Biblia azt mondja: „Szeretni Istent azt jelenti, hogy megtesszük azt, amit mond nekünk” (1Jn 5,3 TLB fordítás). Gondolj a házasságra! Minél régebb óta házas két ember, annál jobban tudják, mivel bánthatják meg a másikat. Ezért nem tesznek olyat, amivel ártanak annak, akit szeretnek. Amikor már sok éve az Úrral jársz, rájössz mindarra, amit érted tett, és hogy mennyire jó is hozzád. Így szeretnéd őt minél kevésbé megbántani. Élvezed, hogy megtartod parancsait. Azért teszed, mert szereted őt.

Tudod, hogy miben méri Isten az iránta való szereteted? Nem abban, hogy mit mondasz. Az iránta való engedelmességben. Jézus azt mondja: „Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat” (Jn 14,15). Így bizonyíthatjuk a szeretetünket.

Kezdj el ma engedelmeskedni Istennek! Ahogy növekszel az iránta való szeretetben, úgy fogod egyre inkább élvezni a neki való engedelmességet is.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a kapcsolat a szeretet és az engedelmesség közt?
  • Hogyan láthatod meg az Isten iránti szereteted növekedését abban, ahogyan engedelmeskedsz neki?
  • Isten melyik parancsának nem engedelmeskedtél – vagy épp eleget tettél neki, de nem szívesen? Kérd Istent, hogy segítsen örömmel követni az ő kéréseit.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása