Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A te személyes idegenvezetőd az életre

2020. május 19. 03:00 - Erika1832

„Kérni fogom az Atyát, hogy adjon nektek egy másik Segítőt, aki örökre veletek lesz. Ez a Segítő az Igazság Lelke. A világ nem tudja elfogadni, mert nem látja, és nem ismeri őt. Ti ismeritek őt, mert veletek él, és bennetek van” (Jn 14,16–17 GW fordítás).

A feleségemmel Kay-jel egyszer Írországban jártunk. Autót béreltünk, és bejártuk vele az országot. Az egyik helyen idegenvezetőt fogadtunk fel. Ez az illető olyan betekintést nyújtott számunkra, és olyan tapasztalatokat osztott meg velünk, amelyeket teljesen elszalasztottunk volna, ha csak magunkra hagyatkozva nézelődtünk volna. Nagy eséllyel a rossz éttermet választottuk volna ki, és a lényegtelen dolgokat néztük volna meg. De mivel volt egy személyes idegenvezetőnk, a lehető legnagyszerűbb élményekben részesültünk.

Bizonyos szempontból az életed egy ilyen utazáshoz hasonlít. Választhatsz, hogy csak magadra hagyatkozva járod végig, vagy szerzel egy személyes vezetőt.

Jó hírem van a számodra! Isten adott számodra egy útikönyvet (a Bibliát) és egy egész életre szóló személyes idegenvezetőt (a Szentlelket).

Gondolkoztál már azon, hogy Jézus miért tért vissza a mennybe a feltámadása után ahelyett, hogy inkább itt maradt volna a földön? A folyamatos fizikai itt létével egy modellt adhatott volna számunkra, hogy hogyan is éljünk. De azt mondta a tanítványainak, hogy jobb, ha ő elmegy.

Azt mondta: „Jót tesz nektek, hogy elmegyek. Ha nem megyek el, a Segítő nem fog eljönni hozzátok. De ha elmegyek, én elküldöm őt hozzátok” (Jn 16,7 GW fordítás).

A „Segítőt” sok néven nevezik a Bibliában, beleértve a „Szentlélek”, a „tanácsos” és a „szószóló” elnevezéseket.

De hogy lehetne a Segítő jobb Jézus fizikai jelenléténél?

Jézus ezt így magyarázza meg: „Kérni fogom az Atyát, hogy adjon nektek egy másik Segítőt, aki örökre veletek lesz. Ez a Segítő az Igazság Lelke. A világ nem tudja elfogadni, mert nem látja, és nem ismeri őt. Ti ismeritek őt, mert veletek él, és bennetek van” (Jn 14,16–17 GW fordítás).

Amikor Jézus fizikailag jelen volt a földön, csak egy helyen tudott jelen lenni: ott, azon a helyen, ahol a fizikai teste abban az időben volt. De a Szentlélek mindenhol ott tud lenni. Ő Jézus minden követőjében jelen van, és ugyanakkor a segítségünkre siet.

Az egyik legfontosabb dolog, amit elsajátíthatsz az életben, a Szentlélek vezetése.

Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 14. verse azt mondja: „Csak azok Isten gyermekei, akiket az ő Szentlelke vezet” (CEV fordítás). Ha Isten gyermeke vagy, a Szentlélek fog vezetni és irányítani téged.

Amikor elkezded a keresztény életet, valószínűleg még nem igazán ismered fel a Szentlélek vezetését. Nem ismered a hangját. De ahogy az Úrral való kapcsolatotok mélyül, kezded felismerni a hangját, és rájössz, hogy milyen irányba vezet téged.

Az életed átutazását, ne magadra támaszkodva csináld végig. Győződj meg róla, hogy a Szentlélek a te vezetőd. Ismerd meg a hangját, és kövesd azt, ahová vezet téged.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Emlékszel, amikor egy új helyre utaztál? Milyen különbséget jelentett, amikor volt útikönyved, és amikor nem volt útikönyved erről az új helyről?
  • Hogyan ismered fel a Szentlélek hangját?
  • Mikor szolgált a Biblia útikönyvként az életedhez? Mikor szolgált a Szentlélek idegenvezetőként?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása