Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Dicsérd Istent, bármi is történjen

2020. június 01. 03:00 - daniella_89

20200601.jpg

„Azon az éjszakán a titok feltárult Dániel előtt egy látomásban. Azután Dániel dicsőítette a menny Istenét” (Dán 2,19 NLT fordítás).

A legtöbbünk nem igazán tudja, mit tegyen, ha lehetetlen helyzettel kerül szembe. Tudtad, hogy egy több ezer éve élt tizenéves fiú segíthet?

A legutóbbi áhítatokon keresztül megtanultunk néhány hihetetlen alapelvet abból, hogyan kezelte Dániel az akkor élt leghatalmasabb király lehetetlen kérését. Eddig láthattuk, hogy Dániel példát adott a következő négy dologra:

1. Ne ess pánikba, majd gyűjtsd össze az összes tényt!
2. Kérj több időt!
3. Gyűjts imatársakat!
4. Kérd Isten természetfeletti segítségét!

A következő dolog, amit megtanulunk Dánieltől az, hogy dicsérjük Istent.

Fontos megértenünk, hogy a dicsőítés sokkal több, mint csak a zene. Ezernyi mód van rá. Dicsőíted őt minden alkalommal, amikor rá figyelsz. Dicsőíted őt minden alkalommal, amikor kifejezed felé a szereteted. Nem kell templomban lenned, hogy dicsőíthess.

Amikor Istent dicsőíted, leveszed a fókuszt a problémádról, és Istenre összpontosítasz.

A Biblia azt mondja: „Azon az éjszakán a titok feltárult Dániel előtt egy látomásban. Azután Dániel dicsőítette a menny Istenét” (Dán 2,19 NLT fordítás).

Ez a rész megmutatja, hogyan dicsőítsük Istent egy krízis közepén. Pontosabban, Dániel három dolgot tett: dicsőítette Isten azért, aki ő (20. vers), dicsőséget adott Istennek azért, amit tesz (21–22. vers), és megköszönte a segítségét (23. vers).

Ez a dicsőítés. Tégy így, és ezzel elmozdítod a fókuszt saját magadról és a problémáidról, és Istenre helyezed. Oda, ahol a fókuszunknak mindig is lennie kellene.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért nehéz a dicsőítés, amikor különösen bonyolult helyzettel nézel szembe?
  • Hogyan tapasztaltad, milyen hatása van a dicsőítésnek a stressz szintedre az életed küzdelmeiben?
  • Az áhítatban említett három dicsőítési rész közül melyikkel küzdesz leginkább egy krízisben: Isten dicsőítésével azért, aki ő, dicsőségadással Istennek azért, amit tesz, vagy a segítségének megköszönésével? Miért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása